Iva Majoli prijavila sastav

Iva Majoli prijavila sastav

Izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli prijavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine tog natjecanja, koji će se u estonskom Tallinnu održati od 7. do 11. veljače. U postavi su Ana Konjuh (36. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (97.), Tena Lukas (327.) i Lea Bošković (930. u paru).

“Veselimo se ovogodišnjem Fed Cupu, jer idemo s jednom od najmlađih ekipa. Nažalost, prošla godina bila je dosta teška za Petru Martić, Janu Fett i Dariju Jurak, koje su se mučile s ozljedama. S obzirom na to, i želju da svoj renking vrate tamo gdje im je mjesto (sad se nalaze između 270. i 350. mjesta), dio njih je odlučio ostati u Australiji. Naime, nakon Australian Opena je dosta turnira nagradnog fonda 60.000 i 25.000 dolara, pa žele sakupiti što više bodova. Recimo, Darija Jurak, koja je oduvijek vjerna reprezentaciji i nalazi se među 40 igračica svijeta u paru, prošle je godine operirala stopalo te i dalje trpi jake bolove. Na terapijama je, tako da će ove godine preskočiti Fed Cup kako bi odmorila nogu, jer na početku sezone brani jako puno bodova. Svakako računamo na njih ubuduće”, rekla je Iva Majoli.

Na turniru u Tallinnu će nastupiti 14 reprezentacija, koje će biti podijeljene u četiri skupine. Uz Hrvatsku, sudionici će biti Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Gruzija, Izrael, Latvija, Mađarska, Poljska, Portugal, Srbija, Turska i Velika Britanija. Očekuje se da će za nositelje biti postavljeni Poljska, Hrvatska, Velika Britanija i Srbija, pa se te reprezentacije neće moći sastati u natjecanju u skupini.
 Pobjednici svake od skupina plasirat će se u “polufinale”, a samo pobjednici tih susreta izborit će prolaz u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, inače drugi rang ovog natjecanja.

“I ove sezone šansu će dobiti jedna od mladih tenisačica, kao što je prije bio slučaj s recimo Anom Konjuh i Donnom Vekić, koje su tada tek kretale u profesionalni tenis. Sada je to Lea Bošković, koja je nedavno navršila 17 godina, a već ima neke zapažene rezultate, recimo jedan osvojeni naslov i jedan plasman u finale na ‘futuresu’ u Bolu”, dodala je Iva Majoli.

Organizacije