Ivan okrunio veliku seriju s Chan

Ivan okrunio veliku seriju s Chan

Prije godinu dana, Ivan Dodig obogatio je vlastitu trofejnu kolekciju osvajanjem naslova u mješovitim parovima na travi Wimbledona. Ivan je u uspješnoj kombinaciji s Tajvankom Latishom Chan imao odlična dva londonska tjedna, s pet preskočenih prepreka u dolasku do naslova i sa samo jednim izgubljenim setom na turniru.

Hrvatsko-tajvanska kombinacija izgradila je put do titule slavivši protiv Cheng-Peng Hsieha i Su-Wei Hsieh (6:3, 6:2), Edouarda Roger-Vasselina i Andreje Klepač (2:6, 6:3, 6:4), Evana Hoyta i Eden Silve (7:5, 7:6(5)), Wesleya Koolhofa i Kvete Peschke (7:5, 6:4) te Roberta Lindstedta i Jelene Ostapenko, od kojih su u finalu bili jači sa 6:2, 6:3. Bio je to zaključak velike i uspješne serije započete mjesec ranije na zemlji Roland Garrosa, kada su Dodig i Chan stigli do drugog uzastopnog naslova u Parizu.

Ivan je lani u Wimbledonu bio uspješan i u muškim parovima, u kojima je došao do polufinala sa Slovakom Filipom Polašekom, a pobjeda s Chan učinila je turnir još slađim. Dodigu je ta titula bila sveukupno četvrta u karijeri na Grand Slam turnirima.

Sretna godišnjica, Ivane!

Organizacije