Ivanišević i Rafter u Umagu u uzvratu wimbledonskog finala

Ivanišević i Rafter u Umagu u uzvratu wimbledonskog finala

Jubilarno 30. izdanje Plava Laguna Croatia Opena Umag koje će se održati u Umagu od 12. do 21. srpnja, pružit će posjetiteljima jedinstveni užitak u jednom od najvećih sportskih događaja u hrvatskoj povijesti. Tradicionalni egzibicijski meč održat će se u srijedu 17. srpnja, a odigrat će ga Goran Ivanišević i Patrick Rafter čime će jubilarno izdanje umaškog turnira gledateljima omogućiti reprizu legendarnog finala Wimbledona iz 2001. godine „uživo“.

– Ovo mi je ispunjenje sna, jedva čekam da napokon u Hrvatskoj odigram taj meč još jednom. Veliko hvala Patricku koji će samo zbog ovog meča doći iz Australije. Hvala i Umagu i svim ljudima koji su nam ovo omogućili, vjerujem da će svi uživati u ovom revanšu – istaknuo je Goran Ivanišević.

Sportski životopis Patricka Raftera izuzetno je bogat. Bivši prvi igrač svijeta, dvostruki osvajač US Opena (1997. i 1998.) te dvostruki finalist Wimbledona godinama je bio jedan od najpopularnijih igrača na ATP Touru.

– Goran je moj veliki prijatelj i jako se veselim dolasku u Hrvatsku, među njegovu publiku. Već nekoliko godina pokušavamo uskladiti raspored kako bih upoznao hrvatske ljepote te posebnost umaškog turnira o kojem se na Touru toliko priča. Drago mi je da smo ove godine uspjeli ovo ostvariti, stoga jedva čekam meč u srpnju – izjavio je Patrick Rafter.

Organizacije