Ivo Karlović opet u reprezentaciji!

Ivo Karlović opet u reprezentaciji!

Ivo Karlović se stavio na raspolaganje izborniku Davis kup reprezentacije Željku Krajanu za predstojeći finale Svjetske skupine, odnosno susret Hrvatske i Argentine od 25. do 27. studenog u Areni Zagreb. Bio bi to prvi Karlovićev nastup u Davisovu kupu od travnja 2012. i susreta s Argentinom u Buenos Airesu.  

„Mogu najaviti da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju, to je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S tim smo 20-30 posto jači. Ne znamo još u kakvom će stanju nakon operacije biti Borna Ćorić, pa ćemo s Karlovićem ‘popuniti sve rupe’ i mislim da smo i dalje favoriti“, rekao je izbornik Željko Krajan i dodao:  
„Bio sam s njim na razgovoru u nedjelju. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo, nije se htio gurati i nametati. Vidi i on da Borna možda neće biti spreman. Zna da je Ivanu Dodigu teško igrati i u paru i u pojedinačnom meču, uz ozljede koje ima. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao situaciju, da nam treba drugi igrač njegove kvalitete.“

Borna Ćorić će u utorak na operaciju koljena, a potom slijedi oporavak. Izbornik Krajan naglašava da bez obzira na operaciju ne isključuje mogućnost da Borna bude spreman za finale.

„Teško je predvidjeti hoće li Borna moći igrati. Rehabilitacija nakon takve operacije traje od četiri do osam tjedana. Ako će to biti četiri ili pet imat će dva tjedna da se spremi, a sve iznad toga otežava situaciju. Ja ga nisam otpisao, još uvijek je u reprezentaciji i nadam se da će dati svoj doprinos.“

Organizacije