Ivo u 2. kolo s rekordna 44 asa!

Ivo Karlović prošao je u 2. kolo PBZ Zagreb Indoorsa nakon pobjede nad Nijemcem Danielom Brandsom – 6:7 (4), 7:5, 7:6 (3), no ono po čemu će ovaj meč ostati upamćen je činjenica da je Div sa Šalate ubacio čak 44(!) asa čime je izjednačio rekord po broju asova u meču koji se igra na dva osvojena seta. Do sada je taj rekord sam držao Australac Mark Philippoussis, koji je u Kuala Lumpuru 1995. zabio 44 asa protiv Byrona Blacka iz Zimbabvea. Pred kraj trećeg seta, kad je postalo jasno da bi rekord mogao biti srušen, preko Twittera su se u brojanje uključili, među ostalima, Ivan Ljubičić i Marin Čilić.
– Da sam znao da mogu srušiti rekord napravio bih dvostruku servis grešku kod 6:3 u tie breaku. Nažalost, dok igram ne smijem gledati Twitter – odlično raspoložen govorio je nakon meča Karlović.
Idući će mu suparnik biti Ivan Dodig, protiv kojeg je, gledajući sve razine turnira, igrao četiri puta i svaki put izgubio. Jednom je to (prošle godine) bilo u Zagrebu, a posljednji put prije nekoliko tjedaaltna na Australian Openu.

Organizacije