Izmijenjen Statut, podmireni svi naslijeđeni dugovi

Izmjene nekih točaka Statuta, financijski izvještaj za ovu te plan za sljedeću godinu, točke su koje su dominirale na sastanku Skupštine Hrvatskog teniskog saveza, koja je u srijedu održana u Zagrebu.

Promijenjeno je nekoliko točaka Statuta, nakon rasprave o predloženim izmjenama, a jednoglasno je usvojen izvještaj o prihodima i rashodima za 2016. godinu, tijekom koje je poslovanje ponovno bilo pozitivno.
“S današnjim danom podmireni su svi naslijeđeni dugovi HTS-a prema trenerima, izbornicima i izvođačima programa”, rekao je, među ostalim, izvršni direktor Miroslav Zečić, najavivši da će konačno financijsko izvješće donijeti i bolje financijske pokazatelje. Očekivana realizacija prihoda iznosi 18,350.000 kuna, a rashodi 18,130.453 kune, u što je uračunato spomenuto podmirenje starih dugova. “I dalje ćemo se držati strategije da koliko imamo, toliko trošimo”, dodao je.
Pozitivan financijski rezultat planira se i za 2017. godinu, u iznosu od 855.000 kuna. Osnovna pretpostavka za ostvarenje tog plana je zadržavanje prihoda od postojećih sponzora, te realizacija novih sponzorskih ugovora. Sredstva će se utrošiti na sufinanciranje programa mlađih dobnih kategorija, rada trenera, potpore organizaciji turnira iz nacionalnog kalendara, organizaciju Davis Cup i Fed Cup susreta, te tekuće poslovanje.
U posljednjoj točki Upravni odbor dobio je novog člana, nakon što je jednoglasno izabran Roman Kos, kao predstavnik Koordinacije teniskih klubova-udruga Grada Zagreba. 

Organizacije