Jana Fett: Žao mi je što je sve stalo jer sam bila u dobroj formi

Jana Fett: Žao mi je što je sve stalo jer sam bila u dobroj formi

Razdoblje bez teniskih natjecanja stavilo je sve igračice i igrače pred posebni izazov. Trebalo je pronaći način za ostanak u formi dok stanka traje, a s neočekivanim preprekama suočila se i Jana Fett, koju je prekid natjecanja zaustavio na začetku povratka prema nekadašnjim pozicijama.

Jana je pri kraju 2017. bila 97. na svijetu, no dosta borbe s ozljedama utjecalo je na pad u poretku najboljih svjetskih tenisačica. Trenutno se nalazi na 219. poziciji, ali želi puno više od toga i zna da vrijedi puno više nego će reći sadašnji plasman, što će pokušati potvrditi nakon što se ponovno počne igrati.

Za vrijeme pauze, 23-godišnja hrvatska tenisačica provela je dio vremena kod kuće, u Vrbovcu, a nakon ponovnog otvaranja terena za treninge radi u Zagrebu. U međuvremenu se trudila ostati u formi na različite načine, uključujući i jogu, koja bi trebala pomoći za bolju fleksibilnost, a bilo je više vremena i za predah od sporta i uživanje u malim, ali veselim stvarima u životu.

– Sada nemam nikakvih ozljeda, a i prošla godina mi je isto bila dobra, mislim da je bila samo s jednom ozljedom – opisala je Jana trenutno tjelesno stanje.

– Žao mi je što je sve stalo jer sam bila u dobroj formi, ali to se događa, nadam se da ćemo što prije krenuti s turnirima. Nadam se da bi se ove godine moglo ponovno početi s US Openom, ali to je teško očekivati – dodala je 23-godišnja Vrbovčanka.

– Moja želja je povratak u ‘Top 100’, to je prvi cilj, a onda ću gledati dalje – rekla je Jana o vlastitim ambicijama.

Budući planovi ovisit će o vremenu ponovnog otvaranja međunarodnog teniskog kalendara, a u planiranju bi mogla pomoći financijska pomoć koja se priprema s fondom za podršku slabije rangiranim tenisačicama i tenisačima. Jana bi mogla biti obuhvaćena sredstvima iz fonda.

– Mislim da su obuhvaćene igračice od ‘Top 200’ do ‘Top 500’, ja sam srećom 218., ispada da je dobro što nisam ušla među prvih 200. Još nemam nikakvu informaciju o tome, mislim da još razmišljaju hoće li biti obuhvaćene i igračice između 500. i 700. mjesta pa još nema nikakvih detalja – istaknula je 23-godišnja Vrbovčanka.

– S financijama bih čak mogla biti na dobitku za vrijeme stanke. Imam troškove trenera koje plaćam, ali ne putujem, ne plaćam smještaj i hotele, realno sam čak i u plusu – zaključila je Jana, koja se, kao i svi ostali, nada što bržem povratku natjecanjima i borbi za nove pobjede.

Organizacije