Jana propustila dvije meč-lopte protiv Wozniacki!

Jana propustila dvije meč-lopte protiv Wozniacki!

Jana Fett dugo će se sjećati dvoboja 2. kola Australian Opena, u kojem je bila milimetrima blizu najveće senzacije dosadašnjeg tijeka prvog Grand Slam turnira sezone. Naime, 21-godišnju Vrbovčanku tek je jedna lopta dijelila od pobjede protiv 2. nositeljice turnira, Dankinje Caroline Wozniacki.

Jana je u odlučujućem setu imala prednost od čak 5:1 i dvije vezane meč-lopte kod 40:15. Dankinja se uspjela izvući iz ove situacije i zatim osvojiti šest gemova u nizu za veliki preokret – 3:6, 6:2, 7:5. Jana je glatko osvojila prvi set u kojem je tri puta oduzimala servis suparnice, u drugoj je dionici uvjerljivo uzvratila Wozniacki, da bi uslijedila već opisana završnica. 

– Ovo je jedan od mojih najvećih povrataka u mečevima u karijeri. Kod 5:1, 40:15 osjećala sam da sam jednom nogom već izvan turnira. Tada je ona opalila jedan odličan servis, koji je za koji centimetar bio u autu. Imala sam dosta sreće. Osjetila sam da je u tim trenucima bila malo ‘stisnuta’. Rekla sam sebi: neka zaradi taj poen, nemoj joj ništa pokloniti. Kad sam uspjela doći do 5:2, rekla sam si: U redu, još si ‘živa’, a njoj trebaju četiri lopte u gemu za pobjedu. Pokušavaj i ostani agresivna. I to je bilo to – rekla je nakon pobjede Wozniacki. 

Jana je tijekom meča zabila jedna as uz svega 43 posto pogođenog prvog servisa (10 dvostrukih pogrešaka) . No, zabila je čak 39 winnera, 17 više od suparnice. Na kraju nije bilo dovljno…    

Organizacije