Jannik Sinner preokretom do naslova u Umagu

Jannik Sinner preokretom do naslova u Umagu

Talijan Jannik Sinner osvojio je šesti ATP turnir u karijeri, ali prvi na zemlji, nakon što je u finalu ATP Croatia Opena u Umagu sa 6:7 (5), 6:1, 6:1 pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza i tako ga spriječio da obrani prošle godine osvojeni naslov. Bio je to prvi umaški finale u tri seta još od 2011., a Alcaraz je svoju priliku za pobjedu propustio na početku drugog seta, kad je imao šest break lopti za vodstvo 2:0. Nakon toga počeo je griješiti u serijama i do kraja meča osvojio je samo još jedan gem.
Sinner je treći Talijan s naslovom u Umagu, nakon Fabija Fogninija i Marca Cecchinata, a ovo je bio treći put u 32 godine održavanja turnira da su u finalu igrali prvi i drugi nositelj.
“Sigurno da je bilo izuzetno važno što sam uspio izdržati pritisak početkom drugog seta”, rekao je Sinner. “Kad osvojiš turnir imaš se pravo opustiti, tako da ću u ponedjeljak dopodne na vožnju jet skijem. Već poslijepodne ide trening, ali na betonu, da se počnem pripremati za seriju turnira na američkom kontinentu.”
“Drugi gem drugog seta bio je ključan. Imao sam prilike, nisam ih iskoristio, a protiv igrača kao što je Jannik to si ne možeš dopustiti. Nakon tog gema počeo je odigravati odlične reterne i na prvi i na drugi servis, a ja nisam mogao pronaći način da to spriječim”, rekao je Alcaraz.
Foto: Croatia Open

Organizacije