Jedna od najvećih hrvatskih pobjeda

Jedna od najvećih hrvatskih pobjeda

Sjećate li se ožujka 2005. godine? U međuvremenu je odigrano puno tenisa, ali početak mjeseca u kojem se nalazimo je unatrag 15 godina bio poseban za hrvatsku reprezentaciju, koja je u kalifornijskom Carsonu ostvarila nezaboravnu pobjedu na prvom koraku prema prvom naslovu u Davis Cupu.

Noći hrvatskih sportskih zaljubljenika bile su duge, vremenska razlika velika, ali nagrada na kraju vikenda stigla je s fantastičnim hrvatskim uspjehom protiv iznimno jake američke reprezentacije. Kako slomiti suparnika koji se mogao osloniti na Andyja Roddicka i Andrea Agassija, dvojicu članova ‘Top 10’ društva u singlu, a pored toga, i na braću Bryan, koja su već tada uspješno gradila legendarni zajednički put u konkurenciji parova? Malo ekipa imalo bi odgovor na to pitanje, ali Hrvatska je pronašla pravi recept za završno veselje.

Ivan Ljubičić bio je sjajan tijekom čitave sezone u Davis Cupu, a sve je krenulo sa zamahom koji je uhvatio na zapadu SAD-a, u blizini Los Angelesa.

Ivan je na početku susreta usmjerio Hrvatsku prema pobjedi slavivši bez gubitka seta protiv Andrea Agassija, tada devetog tenisača svijeta, a posljednjeg dana sve je zapečatio pobjedom u pet setova protiv Andyja Roddicka, koji je u tom trenutku bio treći na svijetu. Između dva singla tijekom programa u petak i nedjelju, glavni hrvatski adut je u subotnjim parovima slavio u društvu Marija Ančića, u četiri seta protiv Boba i Mikea Bryana, koji su toga vikenda doživjeli prvi od samo pet izgubljenih mečeva u zajedničkoj karijeri u Davis Cupu.

Amerikanci su imali ‘Dream Team’, ali i Nikola Pilić mogao se osloniti na hrvatsku momčad snova – koja je u nastavku godine preskočila i Rumunje, Ruse i Slovake u dolasku do prvog od dvaju hrvatskih naslova u najjačem muškom reprezentativnom teniskom natjecanju na svijetu.

Veliki vikend u Kaliforniji bio je blistavi početak!

Organizacije