John Evert novi trener Donne Vekić

Donna Vekić (18), jedna od pet tinejdžerki među 100 najboljih tenisačica svijeta, odabrala je Johna Everta za novog trenera i dodatak njezinu stručnom timu u kojem ostaje i Iva Majoli. Donni, koja je ove sezone u Kuala Lumpiru osvojila svoj prvi WTA naslov, itekako će koristiti veliko iskustvo prekaljenog američkog stručnjaka. Evert je trenirao mnoge velike igračice i igrače, poput Andyja Roddicka, Sebastiena Grosjeana, Tatjane Golovin ili, donedavno, Madison Keys. On je osnivač Evert Tennis akademije u Boci Raton (Florida), od koje je napravio jedan od najuspješnijih teniskih centara na svijetu.


– Jako se radujem početku suradnje s Johnom. Njegovo iskustvo i znanje svrstavaju ga u trenerski vrh svjetskog tenisa i drago mi je što ću imati priliku učiti od njega – rekla je mlada Osječanka, trenutačno 85. igračica svijeta, i dodala:

– Također se radujem što ću moći dodatno razvijati svoj odnos s Chris (Johnova sestra, osvajačica 18 Grand Slam naslova, op. a.) i učiti od nje što je potrebno napraviti da bih ostvarila svoj cilj i postala što bolja tenisačica. Sretna sam i zbog nastavka suradnje s Ivom Majoli jer ona je uvijek bila tu za mene. Uvjerena sam da će John i Iva činiti sjajan tim.

John Evert, njegov stručni tim iz Evert Tennis akademije i Iva Majoli, nekadašnja 4. igračica svijeta, osvajačica Roland Garrosa 1997. i aktualna hrvatska Fed kaltup izbornica, radit će s Donnom, a Evert će i putovati uz nju na značajan broj turnira tijekom 2015.

– Donna je jedna od najvećih nada današnjeg ženskog tenisa. Nemam nikakve dvojbe da ima potencijal postati jedna od njboljih tenisačica svijeta i moj je zadatak pomoći joj da dođe do vrha – istaknuo je Evert.