Kakve sjajne obljetnice: 140 godina tenisa u Hrvatskoj i 40 godina TK Županja 1881

Kakve sjajne obljetnice: 140 godina tenisa u Hrvatskoj i 40 godina TK Županja 1881

U četvrtak je u Županji bilo iznimno svečano: obilježeni su 140 godina igranja tenisa u Hrvatskoj i 40 godina djelovanja TK Županja 1881.

“Izuzetno mi je drago što smo s vama povodom ovog velikog jubileja. I kad je u pitanju obilježavanje 140 godina igranja, i kada se radi o 40 godina kluba Županja 1881. Klub aktivno sudjeluje u radu HTS-a, vide se ogromni pomaci, a posebno nas veseli povećanje broja djece koji se bave tenisom”, rekla je, među ostalim, predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Veliko zanimanje izazvala je i retrospektiva s arhivskim fotografijama, koje svjedoče i o prvim danima igranja tenisa, kad su se “neki Englezi lopatama prebacivali preko žice”, kako je zapisao tadašnji kroničar. Gradonačelnik Županje Damir Juzbašić je u svom obraćanju napomenuo upravo taj segment, da su se prve loptice prebacila “upravo ovdje, u srcu spačvanskog bazena, u gradu graničara”, te dodao:

“Naš klub trenutno broji 264 člana, a posebno nas raduje činjenica i da smo usješno organizirali nekoliko natjecanja iz kalendara HTS-a.”

Predsjednik TK Županja 1881 Ante Stipica dodao je:

“Ja sam odrastao uz stare teniske terene i pamtim nebrojene mečeve. Ono čemu se nadam jest da ćemo uskoro dobiti natkrivene terene, pa da se može igrati i u zimskom razdoblju.”

Foto: Mario KOKAJ

Organizacije