Karlović: Dobio sam na iskustvo

Karlović: Dobio sam na iskustvo

Ivo Karlović uspješno je odradio prvu prepreku na ovogodišnjem Roland Garrosu, Div sa Šalate svladao je u tri seta 18-godišnjeg Grka Stefanosa Tsitsipasa, 202. igrača na ATP listi – 7:6(5), 7:5, 6:4. 

– Bio je to meč koji sam dobio uglavnom na iskustvo. Dečko je dobar, ima odličan forhend i prvi servis, drugi servis mu je nešto slabiji što sam pokušavao iskoristiti. Predviđam mu odličnu karijeru – rekao je nakon dvoboja Ivo koji je teško podnosio uvjete na terenu.

– Bilo je stvarno vruće, potkraj drugog seta osjetio sam prolaznu slabinu, no na kraju se sve završilo u najboljem redu – rekao je 38-godišnji Zagrepčanin koji u 2. kolu igra protiv Argentinca Horacija Zeballosa (64. na ATP listi), tenisača s kojim je ove godine odigrao povijesni meč na Australian Openu, u dvoboju s najviše odigranih gemova (84) u povijesti Melbournea (nakon uvođenja tie-breaka) slavio je u petom setu s 22:20. 

– Uvijek ću se sjećati tog meča jer je dio povijesti. Volim igrati takve susrete. Nadam se da će ovog puta ishod biti isti, samo bih volio da dvoboj bude kudikamo kraći – sa smješkom će Karlović.  

Organizacije