Karlović: Nisam igrao najbolje što mogu, za nedjelju ću biti 100 posto spreman

Karlović: Nisam igrao najbolje što mogu, za nedjelju ću biti 100 posto spreman

Ivo Karlović nakon poraza u meču protiv Juana Martina Del Potra (6:4, 6:7(6), 6:3, 7:5) nije bio pretjerano umoran.

– Nema razloga za to, nismo imali dugih izmjena. Osjećam da nisam igrao najbolje što mogu, ali opet, imao sam svoje šanse. U subotu me čeka dan odmora gdje ću pokušati korigirati neke stvari. Što se mene tiče, mislim da ću biti sto posto spreman za nedjeljni susret, ako bude potreban – rekoa je Ivo, koji se osvrnuo i na atmosferu u Areni Zagreb.

– Atmosfera je bila odlična, kao da smo igrali negdje između Argentine i Hrvatske, recimo, u Engleskoj. Nadam se da će se omjer snaga promijeniti u ostala dva dana jer ipak igramo doma. Marin je isto imao dosta dobru podršku naših navijača, ali omjer mi djeluje kao da je 50-50, a ipak igramo kod kuće. Očekivali smo bolji omjer u svoju korist. Imamo još dva dana, nadam se da će doći i naši navijači sa svojim instrumentima – rekao je Ivo.

Izbornik Željko Krajan nakon prvog dana i 1:1 nije previše uzbuđen. Uostalom, realno je bilo očekivati ovakav ishod. 

– Teško je bilo očekivati da će se nakon prvog dana znati nešto više, jedino bi možda tako bilo da smo mi poveli s 2:0. Bili smo u ovakvoj situaciji već par puta, imamo za drugi dan dvije opcije parova koje su jake, i dalje smo u ulozi favorita. Trenutačno nisam bliže niti jednoj opciji u paru. Nisam još vidio Marina jer je Ivo tek završio meč, imamo dugu večer i noć ispred sebe za tu odluku – objašnjava Krajan. O nastupima Marina i Ive prvog dana reći će:

– Nitko nije očekivao da će igrati svoj najbolji tenis. Pritisak finala je velik, to nije jednostavno. Za najbolji tenis treba biti maksimalno opušten, ali to nikome nije lako. Možda je najbolje odigrao Delbonis, ali kada se odlučivalo o pobjedi u petom setu i njemu je malo zadrhtala ruka – smatra Krajan.

Kao i njegov hrvatski kolega, i argeninski izbornik Daniel Oršanić nema čistu situaciju tko će od njegovih igrača igrati subotnje parove. Nominirani su Leonardo Mayer i Guido Pella, a dodatna opcija je Del Potrov nastup i drugog dana, vjerojatno umjesto Pelle.

– Tek smo završili meč, pričat ćemo s igračima. Nije stvar u tajni ili skrivanju, nema puno toga za sakriti, sutra ćemo vidjeti tko je u najboljem stanju – rekao je argentinski izbornik

Zadovoljan pobjedom nad Karlovićem, Del Potro je otkrio da je spreman pomoći svojoj momčadi koliko treba.

– Osjećam se dobro. Istina, umoran sam jer je iza mene mentalno težak meč, ali mislim da ću biti u redu za nastavak vikenda – kazao je vodeći argentinski tenisač.

Organizacije