Kokkinakis i jako jugo jači od Duje Ajdukovića

Kokkinakis i jako jugo jači od Duje Ajdukovića

Nakon što je prošlog tjedna na Firulama ispao u drugom kolu, ovaj je put Ajduković zaustavljen odmah na startu. Bolji je od njega sa 6:4, 5:7, 6:3 bio bolji Australac Thanasi Kokkinakis koji se bolje snašao po jakom jugu.

Splitski tenisač nadoknadio je break zaostatka u drugom setu (2:1) i odveo meč u odlučujuću dionicu u kojoj je napravio previše neprisiljenih pogrešaka. Praktički je darovao Kokkinakisu dvostruki break 4:1. Unatoč velikom zaostatku, Duje se nije predavao i vratio je jedan izgubljeni servis, onda kod 3:5 na svom početnom udarcu spasio tri meč-lopte, ali ne i četvrtu.

Evo što je naš predstavnik rekao poslije meča:

– Igrao sam OK. Glupo sam izgubio servis nakon “breaka” u prvom setu, a on je servirao jako dobro kad god je bilo važno. Pritisak na mom servisu bio je velik. Vjetar je puhao na sve strane, bilo je slično kao lani u polufinalu. Nije bilo ugodno za igrati. U trećem setu ušao sam u greške, vjetar je pojačao, a Kokkinakis je odigrao pametnije.

Dvadesetogodišnji Splićanin očekivao je više od dvaju splitskih Challengera, no s obzirom na to da je nedavno prebolio Covid-19, tek je na putu povratka na staru formu.

– Nije to bilo ono što očekujem, ali idem dalje. Ova dva tjedna ipak će mi pomoći uhvatiti ritam i kondiciju. Ide na bolje – optimistično je zaključio Duje Ajduković.

Dan nakon što je u 1. kolu kvalifikacija iznenadio Talijana Gian Marca Moronija na putu do prve pobjede na ATP razini, Božo Barun nije se uspio probiti do glavnog turnira Split Opena, njega je u drugom i završnom kolu zaustavio Slovak Lukaš Klein (267. na ATP listi) – 6:1, 6:4.

Foto: Veljko Martinović

Organizacije