Krajan: Britanci su vrlo jaki, ali vjerujem u pobjedu

– Čeka nas težak suparnik, vjerojatno najteži kojeg smo i mogli dobiti u kvalifikacijama, ali vjerujem u ekipu i šanse za pobjedu – rekao je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Umagu.
U kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Hrvatska će od petka do nedjelje na umaškom Stadionu Stella maris biti domaćin Velikoj Britaniji, s kojom se dosad sastala samo jednom, u Wimbledonu 2007. godine. Tada su uspješniji bili Britanci, pa će ovo biti prilika za uzvrat. Hrvatska je u elitnom rangu igrala 11 puta od posljednjih 12 godina.
Na konferenciji za novinare uz izbornika Krajana bili su Ivan Dodig, najbolje rangirani hrvatski tenisač od četvorice nominiranih, te Antonio Veić i Mate Pavić. Nedostajao je samo Borna Ćorić, koji će se sastavu priključiti nakon povratka s US Opena gdje je u nedjelju osvojio naslov u pojedinačnoj konkurenciji juniora.
Dakako, konferencija je počela čestitkom Hrvatskog teniskog saveza Borni Ćoriću i Ani Konjuh, pobjednici US Opena u juniorskoj konkurenciji tenisačica. Potom se prešlo na Davis Cup:
– U britanskom sastavu je jedan od najboljih igrača svijeta Andy Murray i ukupno gledajući to je jedna od najboljih reprezentacija, kad se zna da su četvorica Britanaca među 30 najboljih na svijetu u paru. Daniel Evans je na US Openu prošao u 3. kolo i jasno je što nas čeka. Ipak, vjerujem u ekipu, dečke koji su tu, a imamo i domaći teren – našu publiku i podlogu koja nam najviše odgovara – rekao je Krajan.
Budući da u sastavu nema Marina Čilića Ivan Dodig će imati ulogu prvog reketa, nekoliko dana nakon još jednog izvrsnog rezultata u paru: u Umag je došao s polufinalom u konkurenciji parova na US Openu. Međutim, i Dodigovi posljednji rezultati u pojedinačnim mečevima daju razloga za optimizam, koliko god je suparnik jak:
– Ovaj put ćemo imati jako težak meč. Čeka nas reprezentacija koju predvodi jedan od najboljih svjetskih igrača, a mi nažalost nemamo Marina koji će nam puno nedostajati. Opet, na nama je da damo sve od sebe na igralištu i pružimo maksimum. Svjesni smo da će biti jako teško, ali igrat ćemo pred domaćom publikom i nadam se da će nam to biti još jedan poticaj za pobjedu – rekao je Ivan Dodig.
Britanci su u Umag došli u najjačem mogućem sastavu, što će reći da je stigao i treći igrač svijeta Andy Murray. U hotel je došao u nedjelju poslijepodne i sat vremena potom je bio na treningu.

alt