Krajan: Dečki su dali sve od sebe, imat ćemo još prilika za osvajanje Davisova kupa

Krajan: Dečki su dali sve od sebe, imat ćemo još prilika za osvajanje Davisova kupa

Tenisači Argentine dohvatili su u Zagrebu svoj  prvi naslov u Davisovu kupu. Rezultat 1:2 uoči trećeg dana štićenici Daniela Orsanica pretvorili su u veliku pobjedu od 3:2. Hrvatska je u četvrtom meču, srazu Marina Čilića i Juana Martina Del Potra bila na korak do slavlja, sve do 2:0 u setovima za Marina i 5:5 u trećem setu činilo se da nam ‘salatara’ ne može izmaći, no nije se dogodilo. Del Potro je okrenuo susret i slavio u pet setova (6:7(4), 2:6, 7:5, 6:4, 6:3) da bi zatim Federico Delbonis u odlučujućem meču uvjerljivo pobijedio Ivu Karlovića – 6:3, 6:4, 6:2.

– Teško mi je prihvatiti poraz. Mislim da sam bio bolji igrač od Del Potra tijekom cijelog meča. On je bio fenomenalan u zadnja tri seta, ali i u ta tri seta imao sam osjećaj da sam jači od njega i fizički i mentalno. Jako mi je žao, bili smo toliko blizu – kazao je Marin.

– Bili smo gem i pol do pobjede, no znali smo da će biti teško. Del Potro je u 3. setu počeo igrati brže, Marin je možda bio i malo prepasivan. U nastavku meča nije servirao kao u prva dva seta. Ivi nije bilo lako igrati kod 2:2, velik je pritisak bio na njemu. Dao je sve od sebe, no s druge je strane imao iznimno raspoloženog suparnika – rekao je izbornik Željko Krajan.

– Ne znam što reći, jako sam razočaran. Žao mi je, dao sam sve od sebe. Htio bih reći da je ova ekipa jako homogena, da ima veliku kvalitetu i da su svi igrači disali kao jedan. Siguran sam da će dečki kad-tad osvojiti Davisov kup. Ovaj će mi finale s jedne strane ostati u lijepom sjećanju zbog atmosfere i svega, no s druge strane pamtiti ću ga i po velikom razočaranju  – teško je govorio Karlović.

– Tenis je takav sport. Svaka čast del Potru i Delbonisu, naši su dečki odigrali odlično, no nije bilo dovoljno. No, nema bojazni, ovaj momčad dovoljno je mlada za velike stvari, još ćemo biti u prilici osvojiti Davisov kup – smatra i Krajan čiju momčad u veljači čekaju nova iskušenja u ovom natjecanju. U Hrvatsku stižu Španjolci.

– Nadam se da ćemo biti kompletni, iako to nije sigurno. U tjednima koji dolaze znat ćemo više – zaključuje Krajan.

I junak argentinske pobjede, Juan Martin Del Potro vjeruje da Hrvatska može stići do pobjede u ovom natjecanju. 

– Marin je fantastičan igrač, Ćorić ima lijepu budućnost, protiv Ive je uvijek teško igrati. Možda se prilika za naslov ukaže već sljedeće sezone – smatra Del Potro. 

Organizacije