Krajan: Nogometaši sigurno žele našu osvetu u Lilleu

Krajan: Nogometaši sigurno žele našu osvetu u Lilleu

Do velikog finala Davisova kupa u Lilleu između Hrvatske i Francuske ostalo je još svega nekoliko dana, naši su reprezentativci u ponedjeljak bili na rasploganju predstavnicima medija.

– U Lille sam stigao u nedjelju, odradio sam nekoliko treninga i mogu reći da se osjećam jako dobro. Iako je završetak sezone, prilično sam svjež i silno motiviran za nastup. Nije mi problem prijeći s tvrde podloge na zemljanu, to sam već radio u dva navrata ove godine – nakon Australian Opena i nakon US Opena – i bio sam uspješan u Davisovu kupu. Nadam se da će tako biti i ovom prulikom, iako bi, naravno, bilo bolje da smo trenirali na zemlji nekoliko tjedana – uvjerava naš prvi reket Marin Čilić.

– Imao sam dvojbu da li ići u London na ATP Finale ili otići u Monte Carlo i trenirati na zemljanoj podlzi za Lille, no to je ustvari bila laka odluka. Malo sam se u Londonu odmorio od teniskih treninga i više radio na fizičkoj spremi, što je, smatram, bio odličan potez. Što se tiče meča protiv Francuza, svatko u ovom dvoboju ima svojih aduta. Mi smo na papiru možda favoriti zbog Marinovih i mojih ovogodišnjih igara, no s druge strane Francuzi imaju veliku podršku 28.000 navijača i silan motiv, a tu su i Herbert i Mahut, koji su igrali finale parova u Londonu. Milim da su izgledi podjednaki – smatra Borna Ćorić. Na upit francuskog novinara koliko mu znači činjenica da je ovo posljednje izdanje tradicionalnog Davisova kupa kakvog poznajemo, Borna je odgovorio:
– Bilo bi fantastično da upravo mi osvojimo poslljednji dnji ovakav Davisov kup i tako uđemo u povijest – zaključuje Ćorić. 
.
– Drago mi je zbog mog prijatleja Nicolasa Mahuta koji je igrao finale u Londonu, potpuno je to zaslužio. Što se mene tiče, mislim da smo Marach i ja odigrali dobar turnir, skupina je bila iznimno teška. No, sigurno nešto govori činjenica da smo u prvom kolu dobili francusku kombinaciju. Herbert i Mahut su dokazali da mogu odlično igrati na svim podlogama, no ne mislim da su u nekoj posebnoj prednosti u odnosu na nas, mi također možemo jako dobro odigrati na zemlji – riječi su Mate Pavića.
Naravno, priča o finalu Francuske i Hrvatske nije mogla proći bez nogometa. Domaće je novinare zanimalo da li je izbornik Krajan primio koju poruku naših nogometaša uoči ovog meča.
– Nisam dobio poruke, no vjerujem da će ih biti. Nogometaši sigurno žele da ih osvetimo u ovom finalu. Potrudit ćemo se – s osmijehom će Krajan. .

 

Organizacije