Krajan: O ovom će se naslovu pričati generacijama

Krajan: O ovom će se naslovu pričati generacijama

– Ovo je nevjerojatan uspjeh. Za mene jako emocionalan, mi smo prvaci svijeta! Fenomenalan kraj ovog savršenog vikenda!.Ponosan sam na svoj nedjeljni nastup. U prvom setu nisam bio najbolji, bio samo malo izvan ritma, a Pouille je igrao stvarno dobro. Baš smo komentirali da je u prvom setu išao na sve ili ništa, kao da igra peti set. No, ja sam nakon dobivenog tie-breaka igrao sve bolje i bolje – rekao je nakon susreta Marin Čilić i ujedno objasnio razliku u osvajanju Davisova kupa u odnosu na Grand Slam turnir.

– Dosta je različito. Grand Slam turnire igram za sebe, a Davisov kup za momčad. U reprezentaciji sam dugo, još od 2006. Svih ovih godina smo se nadali, pokušavali stići do naslova i vjerovali da će doći naš trenutak. Zaključili smo poglavlje na najbolji mogući način – govorio je junak hrvatske pobjede u Lilleu. Na njega se nadovezao i Borna Ćorić.

– Ja nisam tako dugo čekao kao Marin jer za Hrvatsku igram od 2013. godine. Bilo je dosta uspona i padova, a ovo je nešto posebno.

Netko je od stranih novinara pitao izbornika Željka Krajana da li je na početku sezone sanjao ovakav rasplet.

– Da nismo vjerovali, ne bismo ovo ostvarili. Nakon poraza u finalu 2016. godine, sljedeće se godine u 1. kolu nismo okupili u najboljem sastavu i ostali smo u Svjetskoj skupini tek nakon pobjede u Kolumbiji. Znali smo da ćemo, ako ove godine ostanemo zajedno, dobiti novu priliku za lov na naslov. Imali smo na okupu pravi ‘dream team’, zahvaljujem dečkima što su u sve ovo uložili svoj trud i vrijeme. Znam da im nije bilo jednostavno. Na kraju smo ipak došli do cilja – rekao je Krajan.
– Što se tiče ishoda finala, nema je sve završilo daleko bolje nego Francuzima koji ipak nisu bili u punom sastavu. Dečki u pojedinačnom mečevima ne da nisu izgubili set, već nitko od njih nije izgubio svoj servis. Ozračje za igru pred 26.000 navijača je posebna slika za povijest. Ljudi će se u budućnosti uvijek pitati tko je osvojio zadnji pravi Davisov kup. Znat će da je to bila Hrvatska – napominje Krajan. Na pitanje vezano uz to hoće li reprezentacija u istom sastavu nastupiti i krajem 2019. u Madridu i braniti naslov u finalu u novom formatu, Krajan je odgovorio: 
– Prvo ćemo pošteno proslaviti ovaj naslov, odmoriti se i vidjeti što dalje. Ako ekipa ostane u ovom sastavu, šansa će sigurno doći – uvjeren je Krajan. A domaći izbornik Yannick Noah tek je na kraju priče dodao:
– Realno, nemamo za čim žaliti. Hrvatska je bila bolja, njihovi su igrači imali fantastičan vikend i čestitam im na tome. Bio sam u njihovoj svlačionici i odao im priznanje. Dečki su stvarno pravi. Možemo sad vraćati priču unazad i pitati se da li je i kako moglo biti drugačije, no to nema previše smisla. Ovo je bio posljednji pravi Davisov kup, nakon ove večeri ništa više neće biti isto…

Organizacije