Krajan objavio sastav za Nizozemsku

alt

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan objavio je sastav za predstojeći susret protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, koji će se od 14. do 16. rujna održati u Amsterdamu.
Prijavljeni su Marin Čilić (16. na ATP listi pojedinačno i 115. u paru), Borna Ćorić (na slici -204., odnosno 664.), Franko Škugor (684., odnosno 107.) i Marin Draganja (bez plasmana, odnosno 35.).
– Imali smo opciju da u sastavu budu i Ivan Dodig i Ivo Karlović, no zbog njihova rasporeda i zdravstvenih problema nije im odgovaralo da dođu u Amsterdam na zemlju. Pogotovo zbog nastavka sezone u dvorani u Europi i Aziji – rekao je Krajan.

– U paru smo željeli da u postavi, kao u Varšavi u travnju, budu Mate Pavić i Marin Draganja, no Mate je imao neke uvjete za ovaj susret koje nisam mogao prihvatiti. Zbog toga sam pozvao Franka Škugora, koji je u posljednje vrijeme imao nekoliko vrlo dobrih rezultata, pogotovo u paru: ove sezone je osvojio dva ‘challengera“, nedavno je na ATP turniru u Umagu bio finalist, baš kao i dva tjedna potom na ‘challengeru’ u San Marinu – rekao je Krajan.
Hrvatska i Nizozemska dosad se nisu sastali u Davis Cupu, te će im ovo biti prvi okršaj. Igrat će se u dvorani Ziggo Dome, na zemljanoj podlozi. Pobjednik susreta će se plasirati u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, za 2015. godinu.