Krajan: Povijesni uspjeh!

Krajan: Povijesni uspjeh!

Konačan rezultat sraza Hrvatske i Francuske u Zadru je 3:2. Nakon što je Marin svladao Gasqueta (6:3, 6:2, 7:5) i osigurao pobjedu, u posljednjem meču Lucas Pouille svladao je Marina Draganju – 6:4, 6:4.

– Drago mi je što sam sudjelovao u ovj velikoj pobjedi, makar se radilo o revijalnom meču – s osmjehom je rekao Draganja. 

A izbornik Željko Krajan dao je konačnu ocjenu cijelog vikenda u dvorani Krešimira Ćosića.

– Mislim da još nismo svjesni kakav smo napravili rezultat. Igrlai smo protiv ekipa koja je jako kvalitetna i jedna od najboljih na svijetu, bez obzira na to što su ipak bili oslabljeni. Ovo je povijesni uspjeh, i dalje smo u igri za naslov – kaže Krajan koji je još jednom pohvalio publiku. 

– U Davisovu je kupu publika često presudna, njihova podrška dodatno je motivirala Marina koji je, nošen navijanjem, u ovom meču išao i preko svojih mogućnosti. Zaslužili smo ovaj plasman u finale – smatra Krajan.

Na početku ove sezone igrači su govorili da će “ove godine pokušati otići do kraja i osvojiti naslov pobjednika Davisova kupa”. Na čemu su svi temeljili taj, pokazalo se, sasvim opravdan optimizam.

– Prijašnjih sezona često nismo bili kompletni, a postizali smo dobre rezultate. Dogovorili smo se da ćemo pokušati napraviti sve kako bi bili kompletni. Na kraju smo stigli do finala. Iako, da mi je netko nakon 0:2 u četvrtfinalnom meču u Portlandu rekao da ćemo igrati finale, ne bih mu vjerovao. Tako je to u tenisu, mora negdje napraviti iznenađenje, izvući nemoguće da bi na kraju napravio velik rezultat. A ovaj naš to svakako jest – zaključuje Krajan. 

Organizacije