Krajan: Respektiraju nas s razlogom

altReprezentacija SAD-a ima velike ambicije u Davis Cupu ove sezone, ali itekako respektira sastav koji će joj ovog vikenda biti suparnik u četvrtfinalu Svjetske skupine u Beavertonu kod Portlanda. Do tog se zaključka moglo doći na konferenciji za novinare, održanoj u kompleksu Tualatin Hills, gdje će se od petka do nedjelje održati ovaj susret.
“Sigurno da nas respektiraju s razlogom. Znaju za naš međusobni omjer u Davis Cupu, da vodimo 3:0. Znaju da su 2005. izgubili od nas kao domaćini, igrajući s Andreom Agassijem i Andyjem Roddickom. Naravno da nas respektiraju, koga god mi imamo u timu, i sjećaju se još uvijek svježe Marinove pobjeda na US Openu. Ako se nekoga boje, to je on. Imaju dobar tim i dobre igrače, ali su svjesni naše kvalitete i koliko smo opasni“, rekao je izbornik hrvatskog sastava Željko Krajan.
Što je glavna snaga domaćina, a što naše reprezentacije?
„Glavna snaga njihove reprezentacije je što igra na domaćem terenu. Izabrali su podlogu, da se igra u Portlandu, a to je za nas najdalji mogući put. Imamo samo četiri-pet dana za prilagodbu na devet sati vremenske razlike, što nije lako u tako kratkom periodu. To je Davis Cup i prednost koju daje domaćinstvo. Mi moramo sve karte staviti na našu kvalitetu. Marin Čilić je u dobroj formi i dobro se osjeća, on je vođa na kojeg se drugi mogu osloniti. Njegovi mečevi će biti važni“, kaže Krajan.
Ovo će biti jedan od najintrigantnijih, ako ne i najzanimljivijih susreta u Davis Cupu predstojećeg vikenda i čini se kao dobra procjena da može završiti pobjedom domaćina 5:0, pobjedom gosta istim rezultatom, ali i da odluka o pobjedniku padne tek u petom meču, pri rezultatu 2:2.
„Ni za jedan od pet 
 mečeva ne možemo sa sigurnošću tvrditi da ćemo pobijediti mi ili oni. Svi su otvoreni, svašta je moguće. Opet kažem, moramo se pouzdati u  
našu kvalitetu i izboriti ta tri boda u našu korist. Vjerujem da je kvaliteta na našoj strani“, rekao je Krajan.
Borna Ćorić je odgovorio na pitanje čega se sjeća kad je Hrvatska 2005. osvojila Davis Cup:
„Nakon toga sam tenis počeo igrati još ozbiljnije. Tada sam još bio vrlo mlad i nisam znao hoću li se tenisom baviti profesionalno. Bila je to svakako velika stvar za Hrvatsku i veliki poticaj za mene“, rekao je Ćorić.
Jim Courier, bivši „broj 1“ s ATP liste a danas izbornik reprezentacije SAD-a, istaknuo je:
„Mislim da je prilično jasno što je naša snaga. Bob i Mike Bryan su na igralištu sinkronizirani. Suparniku je vrlo teško postići izravno osvojeni poen. John Isner i Jack Sock, iako je među njima velika razlika u visini, imaju slične adute, to su servis i forhend. Hrvatska, s druge strane, ima Marina Čilića, igrača odličnog servisa, podjednako dobrog ne bekhendu i forhendu, za igrača njegove visine dobro se kreće. Imao je dobrih rezultata na Grand Slam turnirima, a posljednji je bio prošlog tjedna u Wimbledonu, gdje je imao tri meč lopte protiv Rogera Federera. Koliko će to utjecati na njega znat ćemo u petak. Borna Ćorić vjerojatno ima bolji bekhend od forhenda. Gladan je uspjeha, vrlo profesionalan za 19-godišnjaka. Zvijezda u usponu koji je nešto ranije ove godine donio odlučujući bod u petom meču. Što se tiče parova, ne znam što možemo očekivati. Ivan Dodig je sjajan, jedan je od najboljih na svijetu u paru već duže. Ne znam s kim će igrati, hoće li to doista biti Marin Draganja, ili Franko Škugor, koji je ovdje na treningu kao peti igrač. A i Marin Čilić bi mogao igrati u subotu“, rekao je Courier. 
     

Organizacije