Krajan: Teren je odličan, Francuzi su odradili dobar posao

Krajan: Teren je odličan, Francuzi su odradili dobar posao

Nakon nekoliko dana priprema u francuskom trening-centru u blizini Lillea, hrvatska reprezentacija dočekala je prvi dolazak na zemljanu podlogu stadiona Pierrea Mauroya u Lilleu, gdje će se od petka do nedjelje odvijati borba za naslov u Davis Cupu. Zbog ragbijaške utakmice koja je bila odigrana proteklog vikenda, hrvatski i francuski teniski reprezentativci u srijedu su prvi put trenirali na terenu na kojem će se igrati, a prvi dojmovi iz hrvatskog tabora bili su pozitivni.

Od aduta koji će se boriti za drugi hrvatski trofej u Davis Cupu, igralište na stadionu prvi su isprobali Marin Čilić i Borna Ćorić, a izbornik Željko Krajan kazao je da za sada sve ide po željama.

– Teren je stvarno odličan, nadali smo se da bi mogao biti takav. Nismo vjerovali da bi prvog dana mogao biti tako tvrd, ali stvarno je dobar, zadovoljni smo i nemamo nikakvih pritužbi na teren. Definitivno je bolji od očekivanog – istaknuo je Krajan.

– Pribojavali smo se podloge koja bi bila malo mekša, što ne bi bilo lako promijeniti dva dana prije meča. Francuzi znaju kako napraviti ovakav teren, stvarno su odradili dobar posao – dodao je hrvatski izbornik.

Pune tribine bile bi dodatni motiv
Dva dana prije prvih mečeva, očekuje se da bi u petak na tribinama moglo biti oko 20 tisuća gledatelja, dok bi, po sadašnjim najavama, u subotu moglo doći sveukupno 24 ili 25 tisuća navijača. Na tribine će za ovaj susret stati 26 tisuća ljudi, a s tolikim kapacitetom tribina, bit će to novi doživljaj za hrvatske adute.

– Danas smo bili u dvorani, stvarno lijepo izgleda, a koliko god da će biti ljudi, mislim da će to sve na kraju biti motivacija. Svi igrači koje imamo u ekipi su iskusni i dobri. Igrali su na velikim terenima i stadionima, na Grand Slam turnirima, ne uz toliko gledatelja, ali s po 10 ili 12 tisuća ljudi. Možda tih 24 tisuće neće biti takav šok svima, definitivno će biti motivacija za sve – zaključio je Krajan.

Organizacije