Lana Preis: Za oba državna natjecanja dala sam svoj maksimum, veoma sam zadovoljna

Lana Preis: Za oba državna natjecanja dala sam svoj maksimum, veoma sam zadovoljna

Nova sezona još je mlada, a prije prekida i u čekanju njezina nastavka, Lana Preis već je stigla napraviti puno lijepih stvari. Nastavljajući ondje gdje je stala u završnici 2019. godine, kada je slavila na HEP Mastersu 13 u Zagrebu, Lana je rano u 2020. osvojila Dvoransko prvenstvo Hrvatske do 14 godina na istom mjestu, u dvorani Zagija na Zagrebačkom velesajmu. Nedugo potom bila je i finalistica singla i parova na dvoranskom državnom prvenstvu do 16 godina na terenima Didona u Virovitici.

Uspješni niz 14-godišnje tenisačice iz Zlatara donio je pet pobjeda bez gubitka seta na dvoranskom PH-u u Zagrebu. Na prvenstvu u Virovitici proslavila je četiri pobjede u dva seta u dolasku do finala singla, a u borbi za naslov više je pokazala nova hrvatska prvakinja Ria Derniković.

– Za oba sam državna natjecanja dala svoj maksimum te sam veoma zadovoljna – rekla je Lana o vlastitoj seriji rano u novoj godini, posebno izdvajajući polufinalnu pobjedu u uzrastu do 16 sa 7:5, 6:2 protiv Marijane Majetić, prve nositeljice turnira u Virovitici.

– Najbolji meč bio mi je u polufinalu državnog prvenstva do 16 godina zbog toga što je bio izrazito izazovan i zahtjevan, no uspjela sam prebroditi tu prepreku – prisjetila se 14-godišnjakinja iz Zlatara.

Prvi mjesec nove sezone Lani je donio nastavak zamaha sa završetka prošle godine, što potvrđuje da je forma i dalje jako dobra, a pokazatelj je i dobrog posla na pripremama za turnire u suradnji s njezinom trenerskom ekipom. Nakon što je zaključila 2019. surađujući s Branimirom Krmpotićem, u nastavku puta mladoj Zlatarki pomaže Darija Dešković Mišković.

– Jako sam sretna što sam završetak protekle i početak nove sezone odigrala onako kako sam se nadala i planirala. Svakim sam se danom sve više i više spremala usprkos svim preprekama koje su mi stajale na putu. Branimir je bio zadovoljan mojim uspjesima u kojima mi je jako pomogla moja nova trenerica Darija Dešković Mišković.

Poslije uspjeha na dvoranskim državnim prvenstvima, Lana je igrala za reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru europskog Winter Cupa u uzrastu do 14 godina u ruskom Kazanju, kada je Hrvatska bila četvrta. U nastavku veljače istaknula se naslovom na Tennis Europe turniru trećeg ranga u uzrastu do 14 u predgrađu Stockholma, što joj je bila druga titula na TE turnirima, nakon pobjede u srpnju 2018. u slovenskom Otočcu u uzrastu do 12.

– U nastupu s reprezentacijom u Rusiji imala sam puno dobrih mečeva, što mi je bilo novo iskustvo koje ću pamtiti – veli Lana, spominjući i još jedno lijepo iskustvo iz Stockholma.

– U Švedskoj sam se izvrsno provela na Tennis Europe turniru, jako sam zadovoljna svojim nastupom. Najviše ću pamtiti dobro društvo, ukusnu hranu i naravno naslov koji sam osvojila.

Planovi za nastavak godine ovisit će o terminu povratka na turnire, a Lanin jedini cilj jest pokazati što više na svakom novom natjecanju.

– Želja mi je što bolje odigrati turnire koji slijede te ću dati sve od sebe kako bih to ostvarila – zaključila je 14-godišnja tenisačica iz Zlatara.

Organizacije