Lovre i Kornelia u finalu Zenice, našima dva naslova u paru

Lovre i Kornelia u finalu Zenice, našima dva naslova u paru

Odlični rezultati naših mladih igrača i igračica na Tennis Europe turniru 3. ranga uzrasta do 16 godina koji se igra u Zenici – u finalu singla u muškoj konkurenciji igrati će Lovre Erceg, a u ženskoj Kornelia Hunčak. U parovima, su, pak, stigli do dva naslova.

Lovre je u petak igrao dva pojedinačna meča i jedan u parovima, a učinak mu je bio maksimalan. Prvo je u četvrtfinalu singla dobio Jovana Sinadinovića iz BiH (6:3, 2:6, 6:2), a zatim je u polufinalu preskočio Amara Tahirovica (SAD) – 1:6, 6:2, 7:5. U završnici će igrati protiv pobjednika meča Zekić – Karahodža. Erceg i Roko Stipetić osvojili su turnir parova nakon finalne pobjede nad dansko-američkom kombinacijom Ervin Mesic/Amar Tahirovic – 6:1, 6:1. Ercegu je ovo 12. naslov na TE turnirima (deveti u paru), dok je Stipetić stigao do svog prvog trofeja na TE turnirima.

I naše su tenisačica također u petak bile u prilici igrati dva pojedinačna susreta. Kornelia Hunčak je u hrvatskom srazu u četvrtfinalu pobijedila Mare Žunić (1:6, 6:3, 6:2), a nakon toga u polufinalu i 4. nositeljicu, Srpkinju Jovanu Grujić – 6:3, 7:6(3). U finalu će igrati protiv prvopostavljene Poljakinje Malwine Rowinske koja je u drugom polufinalu bila uspješnija od Sare Svetac (3. nositeljica) – 6:3, 4:6, 6:3. Prehodno je Sara u četvrtfinalu prošla 6. nositeljicu, Suanu Tucaković (BiH) – 6:4, 7:6(6).

Kornelia je dohvatila i naslov u konkurenciji parova gdje su u završnom susretu na terenu bile čak tri Hrvatice (dvije sestre Hunčak), ona i Sara Mikača (BiH) su u finalu slavile nad Danielom Hunčak i Majom Stanić – 6:2, 6:3. Ovo je tenisačici iz Kastva četvrti naslov u paru na Tennis Europe turnirima, drugi u uzrastu do 16 godina. 

Organizacije