Lucija u finalu, Mili i Ivan u polufinalu

Lucija u finalu, Mili i Ivan u polufinalu

Lucija Ćirić Bagarić igrati će u finalu Tennis Europe turnira 1. ranga uzrasta do 16 godina koji se igra u njemačkom Renningenu, Dubrovkinja (peta nositeljica) je u polufinalu bila bolja od trećepostavljene Poljakinje Zuzanne Szczepanske – 6.3, 2:6, 7:6(5) i to nakon što je gubila s 5:1 u odlučujućem setu. Za naslov će igrati protiv druge nositeljice, Litavke Klaudije Bubelyte koja je u drugom polufinalu pobijedila našu Klaru Vukičević – 6:1, 6:3.

U Renningenu se igra i TE turnir 1. ranga uzrasta do 14 godina, a naš Mili Poljičak (1. nositelj) stigao je do polufinala nakon što je u četvrtfinalu nadvisio Nijemaca Georga Eduarda Israelana – 4:6, 6:1, 6:3. Za prolaz u završnicu igra protiv 16. nositelja, Talijana Petera Buldorinija. Dino Prižmić (4. nositelj) izgubio je u četvrtfinalu ovog turnira od Čeha Jacuba Nicoda (8. nositelj) – 6:3, 6:4.

Ivan Šodan plasirao se kao prvi nositelj u polufinale TE turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u Luxemburgu, on je u četvrtfinalu bio iznimno uvjerljiv (6:0, 6:1) protiv britanskog kvalifikanta Adea Anifowosea. Za finale igra protiv 6. nositelja, Francuza Clementa Kubiaka.  

Organizacije