Luka Mikrut do naslova u Italiji, Petra i Sara bez posljednjeg koraka

Luka Mikrut do naslova u Italiji, Petra i Sara bez posljednjeg koraka

Luka Mikrut pobjednik je Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 16 godina koji se ovog tjedna igrao u talijanskoj Cremi, Splićanin (5. nositelj) je u finalnom susretu bio bolji od trećepostavljenog Poljaka Filipa Piezconke – 6:1, 7:6(2). Tako je stigao do dvostruke krune na ovom turniru s obzirom na to da je s Alenom Billom slavio i u konkurenciji parova. Luki je ovo 15. naslov na TE turnirima, peti u pojedinačnoj konkurenciji.

Sara Svetac nije uspjela uzeti pobjednički trofej u Cremi, nju je u završnom dvoboju nadvisila 1. nositeljica, Finkinja Laura Hietaranta – 6:4, 6:3.

Petra Marčinko zastala je na posljednjem koraku na Tennis Europe turniru 1. ranga uzrasta do 14 godina u ukrajinskom Irpinu, nju je u finalu pobijedila drugopostavljena Čehinja Amelie Smejkalova – 7:6(5), 7:5.

Marina Škegro (3.) i Nora Knežević (8.) nisu uspjele izboriti finale TE turnira 3. ranga uzrasta do 16 godina u Ptuju – Marinu je u polufinalu pobijedila 2. nositeljica, Ukrajinka Sofia Ifailova (7:6(8), 6:2), a Noru petopostavljena Slovakinja Irina Balus – 6:2, 6:2.Organizacije