Luka Mikrut: Na PH-u rezultat čak i nije bio loš koliko moja igra nije bila na vrhuncu

Luka Mikrut: Na PH-u rezultat čak i nije bio loš koliko moja igra nije bila na vrhuncu

Boreći se s boli u leđima koja ga je privremeno bila izbacila iz stroja, Luka Mikrut je u prvom dijelu 2020. godine imao pune ruke posla na najznačajnijem domaćem natjecanju na kojem je bio u akciji. Igrajući na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske uzrasta do 16 godina u Ogulinu, Luka je pri kraju siječnja stigao do finala singla, dok je u konkurenciji parova slavio naslov s Ivanom Šodanom, s tri preskočene prepreke bez gubitka seta na tom putu.

S četiri pobjede u singlu i još tri u paru, 15-godišnji tenisač Splita 1950 bio je prilično zadovoljan vlastitim učinkom na ogulinskom dvoranskom PH-u.

– Na PH-u rezultat čak i nije bio loš koliko moja igra nije bila na vrhuncu. Ipak sam uspio doći do finala i to mi je jako drago – opisao je Luka, dodajući da se iz singla najviše sjeća polufinalne pobjede nad svojim partnerom u paru.

– Najdraži meč bio mi je protiv mojeg prijatelja Ivana Šodana jer sam tada pokazao kako mogu igrati. Ostale mečeve nisam igrao dobro, uključujući i finale protiv Milija Poljička. Svi naši raniji mečevi uvijek su bili zanimljivi i napeti, za razliku od tog meča – istaknuo je Luka, prisjećajući se finalnog dvoboja u kojem je Poljičak slavio s pet izgubljenih gemova.

Nakon što se prethodno dobro upoznao s Tennis Europe turnirima, Luka se prošle sezone u većoj mjeri okrenuo igranju na ITF-ovu juniorskom Touru, što mu je donijelo nove izazove u društvu vršnjaka i starijih tenisača.

– Prošla sezona bila je solidna, stigao sam do 400. mjesta na ITF ljestvici i osvojio sam dva naslova u parovima. Bio sam najzadovoljniji turnirom u Skoplju gdje sam odigrao četvrfinale i izgubio sam od jako dobrog igrača (Bugarin Petr Nesterov, op.) uz veliku borbu u meču koji je mogao otići i na moju stranu – opisao je 15-godišnji Splićanin svoj lanjski put.

Luka će naredne korake proći surađujući s trenerskom ekipom koja mu je još nova, no uhodavanje prolazi jako dobro.

– Nakon što se ozlijedio moj dugogodišnji trener Petar Bubalo, došlo je do promjena u mojem timu. Na ljeto prošle godine počeo sam raditi sa Silviom Dadićem, slažemo se stvarno dobro, mislim da možemo još dosta poboljšati moju igru i ostvariti velike uspjehe. Kondiciju od 12. mjeseca radim s Robertom Čondićem i Mladenom Krstićem – veli 15-godišnji splitski adut, dodajući riječ-dvije o problemima s leđima koji su mu privremeno bili stali na put nakon ovogodišnjeg dvoranskog PH-a.

– Već sredinom prošle godine osjetio sam bolove u leđima, a nekoliko dana nakon državnog prvenstva bili su toliko jaki da nisam mogao trenirati sljedeća dva mjeseca. Bio sam na nekoliko pregleda i snimanja te išao na rehabilitaciju i sada je, nadam se, sve u redu.

Nova prepreka stigla je sa širenjem novog koronavirusa zbog kojeg i dalje sve stoji, a kao i svi ostali u tenisu, i Luka se u tim okolnostima pokušava snaći najbolje što može.

– Otkad je došlo do pojave koronavirusa svakodnevno doma radim kondiciju dva puta i pokušavam biti maksimalno spreman za treniranje i igranje kada to dopusti ova situacija – istaknuo je, spominjući čemu se najviše nada po povratku na ITF-ove juniorske turnire.

– Nažalost, još nisam osvojio pojedinačni naslov pa možemo reći da mi je to glavni cilj kada turniri ponovo krenu – zaključio je 15-godišnji Splićanin nedugo uoči proslave 16. rođendana.

Organizacije