Luna Ivković u polufinalu ITF turnira u Mostaru

Luna Ivković u polufinalu ITF turnira u Mostaru

Luna Ivković je polufinalistica juniorskog ITF turnira 5. ranga u Mostaru, Zagrepčanka (4. nositeljica) je u hrvatskom četvrtfinalu slavila protiv Korine Roso (7.) – 6:4, 6:3 te će za prolaz u nedjeljnu završnicu igrati protiv Suane Tucaković (BiH), koja je u petak bila uspješnija od prvopostavljene Rije Derniković – 6:2, 6:1. Kod tenisača, u četvrtfinalu su poraženi Duje Markovina (od 1. nositelja, Rusa Ivana Jutkina – 6:1, 6:1) i Luka Plosnić kojeg je nadjačao Slovenac Max Stollecker – 7:6(4), 6:0. U finalu muških parova igrat će Duje Markovina i Rus Jegor Plešivcev nakon pobjede nad Slovencima Maxom Stolleckerom i Jakom Tomažinom – 6:2, 6:3. Kod tenisačica, u završni susret parova plasirale su se Ria Derniković i Nora Žuvela koje su u polufinalu slavile protiv Anastasije Ignjatić (BiH) i Slovenke Ele Plošnik – 6:4, 6:4. Za naslov će igrati protiv Leticije Tarocco i Mirjane Jovanović iz Srbije koje su u drugom polufinalu nadvisile Mariju Ivanković i Korinu Roso – 6:2, 6:0. .

Zara Stipčević stigla je do četvrtfinala na ovotjednom ITF turniru 4. ranga u Damouru (Libanon). Zara je u prvom kolu dobila domaću igračicu Miju Theresu Chkayban (6:0, 6:0), u drugom Australku Riannu Alame (6:3, 6:3), da bi u četvrtfinalu izgubila od prvopostavljene Egipćanke Leene Metwally – 6:7(4), 6:3, 6:4. .

Dora Mišković i Nizozemka Annelin Bakker poražene su u finalnom susretu konkurencije parova na juniorskom ITF turniru 3. ranga u španjolskom Vicu, bolaj je bila nizozemska kombinacija Joy De Zeeuw/Britt Du Pree – 6:3, 6:3.

Foto: Inga Ćužić

Organizacije