Marach i Pavić u finalu Rotterdama, za naslov protiv Francuza

Marach i Pavić u finalu Rotterdama, za naslov protiv Francuza

Velika serija Mate Pavića u kombinaciji s Oliverom Marachom ide dalje! Mate i 37-godišnji Austrijanac nastavili su ovosezonski stopostotni niz uvjerljivom pobjedom u polufinalu ATP turnira iz serije 500 na dvoranskoj tvrdoj podlozi Rotterdama, na kojem su drugi nositelji, sa 6:1 i 6:3 protiv četvrtopostavljenog nizozemsko-rumunjskog dvojca Jean-Julien Rojer/Horia Tecau.

Drugopostavljeni austrijsko-hrvatski dvojac je prolaskom dalje uzvratio polufinalnim suparnicima za posljednji poraz koji su Marach i Pavić doživjeli zajedno. Rojer i Tecau su u lanjskom četvrtfinalu Masters 1000 turnira u Šangaju slavili sa 7:6(6) i 6:4, a nakon toga počeo je niz u kojem Mate i austrijski igrač uživaju i dalje, sada s 24 uzastopna dobivena meča u zajedničkim nastupima. U ovoj sezoni su na 17-0.

Marach i Pavić će u nedjelju pokušati doći do petog naslova otkako igraju zajedno, četvrtog u ovoj sezoni, u kojoj su do sada otišli do kraja u Dohi, Aucklandu i na Australian Openu. U novom finalu Francuze Pierre-Hugues Herberta i Nicolasa Mahuta koji su drugom polufinalu svladali Ivana Dodiga i Amerikanca Rajeeva Rama – 7:6(5), 4:6 i 10:6.

Organizacije