Marčinko u polufinalu Irpina, Svetac i Mikrut Creme

Marčinko u polufinalu Irpina, Svetac i Mikrut Creme

Petra Marčinko igrat će u polufinalu turnira prvog ranga uzrasta do 14 godina u ukrajinskom Irpinu. Prvopostavljena Petra prošla je četvrtfinale sa 6:4, 7:5 protiv pete nositeljice, Moldavke Anastasije Bozove, a za ulazak u finale borit će se sa šestopostavljenom Francuskinjom Carlom Fity.

Sara Svetac i Luka Mikrut došli su do polufinala turnira drugog ranga uzrasta do 16 godina u Cremi. Petopostavljena Sara preskočila je četvrtfinalnu prepreku u Italiji sa 6:4, 5:7, 6:1 protiv treće nositeljice, Bjeloruskinje Darije Homucijanskaje, dok je peti nositelj Luka u četvrtfinalu sa 6:3, 6:0 nadigrao prvopostavljenog Poljaka Olafa Pieczkowskog. Noa Vukadin nije došao do polufinala. Nou je u četvrtfinalu sa 6:7(4), 6:2, 7:6(2) svladao Talijan Nicola Filippi, koji će se u polufinalu sresti s Mikrutom. Klaru Vukičević je u četvrtfinalu ženskog turnira s 1:6, 6:4, 6:4 zaustavila Francuskinja Sarah Iliev.

Marina Škegro, Nora Knežević i Tena Rajki dohvatile su četvrtfinale turnira trećeg ranga uzrasta do 16 godina u Ptuju. Marina je u osmini finala u Sloveniji sa 6:4, 6:0 bila bolja od domaće igračice Tine Komac, Nora je proslavila 6:3, 6:3 protiv Taje Lončarič, još jedne slovenske tenisačice, a Tena je sa 6:3, 6:1 nadjačala austrijsku predstavnicu Tamaru Kostic.
Lara Grulović je u ptujskoj osmini finala sa 6:1, 3:6, 6:2 izgubila od prvopostavljene Slovenke Annike Planinšek, dok je Riju Derniković sa 6:2, 6:1 nadigrala četvrtopostavljena Čehinja Viktorie Hažmukova, koja će se u četvrtfinalu sresti s Knežević. Stjepan Ivanek nije došao do iznenađenja u osmini finala muškog turnira. Prvopostavljeni Slovenac Sebastian Dominko bio je bolji sa 6:2, 6:3.

Organizacije