Marijana, Sara i Luka u polufinalu, dva naslova u paru

Marijana, Sara i Luka u polufinalu, dva naslova u paru

Troje domaćih predstavnika izborili su polufinale Mladost Grill Opena, Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 14 godina, koji se igra u Zagrebu. Kod djevojčica, 1. nositeljica Lucija Ćirić Bagarić je u hrvatskom četvrtfinalu poražena od Sare Svetac – 4:6, 6:3, 6:2, a 3. nositeljica Marijana Majetić je za prolaz među posljednjih osam pobijedila Britanku Ranah Akue Stoiber – 6:4, 6:2. Svetac će za finale igrati protiv 4. nositeljice, Ruskinje Jaroslave Bartaševič, a Majetić ide na 2. nositeljicu, Srpkinju Darju Suviđonkovu. 

Kod dečki, Luka Mikrut (3. nositelj) je u četvrtfinalu u hrvatskom dvoboju pobijedio Bartola Borsea (9. nositelj) – 5:7, 6:2, 7:6(2) te će za prolaz u završnicu igrati protiv 2. nositelja, Bugarina Svetlina Keremedčieva. Prvi nositelj turnira, Splićanin Mili Poljičak, je u četvrtfinalu poražen od 12. nositelja, Talijana Mariana Tammara – 6:4, 7:5.

U konkurenciji parova – dva hrvatska naslova. Lucija Ćirić Bagarić i Marijana Majetić potvrdile su status prvih favoritkinja u paru – slavile su nakon uspjeha u finalu protiv 2. nositeljica, Ruskinja Jaroslave Bartaševič i Alene Kasatkine – 6.4, 7:6(2).  Kod dječaka su najbolji bili 2. nositelji, Srbin Luka Jovanović i naš Noa Vukadin i to nakon slavlja protiv 1. nositelja, Bugarina Svetlina Keremedčieva i Milija Poljička – 6.2, 6:1.

Organizacije