Marin Čilić u Moskvi do 13. naslova karijere!

Marin Čilić pobjednik je ATP turnira u Moskvi! U finalnom susretu najbolji hrvatski tenisač svladao je 16. tenisača svijeta, Španjolca Roberta Bautistu Aguta u dva seta – 6:4, 6:4 za 13. naslov karijere i četvrti naslov u 2014. (Zagreb, Delray Beach, US Open). Marin je drugi hrvatski pobjednik ATP turnira u Moskvi nakon Gorana Ivaniševića 1996. godine.

– Četvrta titula ove godine, najviše u mojoj karijeri. Najviše mi je drago da je došla nakon US Opena, da sam nastavio s dobrim igrama. Puno će mi značiti u samoj završici sezone. Meč u finalu bio je tvrd, kao što sam i očekivao. Bautista je dobar igrač, sjajan s osnovne linije, bilo je odličnih izmjena tijekom meča. Po break u svakom setu bio je dovoljan za naslov. U cijeloj sezoni izgubio sam samo jedan meč u dvorani i to u Rottterdamu, što mi ulijeva veliko samopouzdanje uoči posljednjih ovogodišnjih nastupa u Parizu i Londonu – rekao je Marin. 

Bila mu je ovo ujedno i 54.alt pobjeda u 2014. godini (18 poraza) po čemu je drugi na Touru odmah nakon Rogera Federera (61 pobjeda).

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup