Marin bez rješenja za Goffina, rani kraj u Baselu

Marin bez rješenja za Goffina, rani kraj u Baselu

Marin Čilić nije došao do pobjede u prvom kolu ATP turnira iz Serije 500 u Baselu. Marina je u Švicarskoj na startu sa 6:4, 6:4 nadjačao šesti nositelj, vodeći belgijski tenisač David Goffin, 13. na svijetu.

Goffin je u prvom setu stekao odlučujuću prednost breakom za vodstvo od 2:1, a u ostatku seta nije imao puno problema na servisu. Marin je bio bez break-lopte i sa samo četiri osvojena poena protiv servisa u početnoj dionici dvoboja. Belgijac je u drugom setu rezultatski pobjegao već na početku, s dva breaka u odlasku do 3:0. Marin je brzo nadoknadio jedan od dva breaka zaostatka, a nakon što se približio do 3:2, u šestom gemu nije iskoristio dvije break-lopte (15:40) za potpuni povratak u igru. Bila je to najbolja Čilićeva šansa do kraja meča.

Goffin je slavljem u Švicarskoj došao do 4-3 u međusobnom omjeru s Čilićem, prekinuvši niz od tri pobjede hrvatskog tenisača u njihovim dvobojima. Poslije poraza u Baselu, Marin će sljedećeg tjedna završiti sezonu na ATP Touru nastupom na Masters 1000 turniru u pariškom Bercyju.

Organizacije