Marin ekspresno do osmine finala, 100. pobjeda na zemlji

Marin ekspresno do osmine finala, 100. pobjeda na zemlji

Marin Čilić projurio je u osminu finala Roland Garrosa! Prvi hrvatski reket nastavlja pariški niz, u subotu je dohvatio treću pobjedu i to protiv 36. tenisača svijeta, Španjolca Feliciana Lopeza kojemu je prepustio tek sedam gemova – 6:1, 6:3, 6:3.

– Odigrao sam jako dobro, podloga je bila sporije nego prijašnjih dana što je daleko više odgovaralo meni nego Lopezu. U takvim uvjetima ja sam diktirao ritam igre s osnovne linije jer sam u tom segmentu bolji igrač od Španjolca. Malo sam popustio u početnoj fazi drugog seta, kad sam mu od 0:2 dozvolio da dođe do 3:2, no osjećao sam da je sve na mojoj strani. Ovakav je nastup potvrda da sam u dobroj sam formi, a jako je pozitivna činjenica je i da u prva tri meča nisam puno proveo na terenu i da nastavam turnira čekam potpuno spreman – tvrdi Marin kojem je pobjeda protiv Lopeza bila jubilarna, 100. pobjeda na Touru na zemljanoj podlozi.   

– To je lijep podatak, gotovo četvrtinu svojih mečeva tijekom karijere dobio sam na zemlji, što samo potvrđuje da mogu jako dobro igrati na ovoj podlozi – kaže Marin kojem će suparnik u borbi za četvrtfinale biti bolji Južnoafrikanac Kevin Anderson, 56. igrač na ATP listi. Marin i on dosad su igrali u šest navrata, a pet puta slavio je naš tenisač.  

Organizacije