Marin: Finale je za mene velik motiv, nadam se sjajnom meču

Marin: Finale je za mene velik motiv, nadam se sjajnom meču

– Prilično sam sretan sa svojim izdanjem. Kad igraš polufinale Grand Slam turnira i ulog je ogroman, a tijekom meča ne izgubiš svoj servis, to je velika stvar – rekao je Marin Čilić nakon polufinalne pobjede u Melbourneu u meču protiv Britanca Kylea Edmunda u tri seta – 6:2, 7:6(4), 6:2. Osvrnuo se i na tijek dvoboja.

– Nisam krenuo u meč onako kako sam želio. U prvom sam gemu na svom servisu odmah spašavao break-lopte. Prva tri, četiri gema u susretu nisam igrao na svojoj najboljoj razini. U nastavku sam pronašao svoju igru i nije bilo problema. Očito se radilo o malo drugačijem meču nego protiv Nadala, ovaj je bio drugačijeg intenziteta, nije bilo toliko trke i ritma kao u prethodnom. Nije bilo toliko čestih izmjena s osnovne linije, u drugom je setu kontrola poena najviše ovisila o servisu i prvom udarcu nakon njega. Srećom, odigrao sam odličan tie-break, bio koncentriran na svaki poen i sve je ispao jako dobro – rekao je Marin koji do nedjeljnog finala Australian Opena protiv Rogera Federera ima dva dana stanke. 

– Bit će to zbog stanke drugačiji ritam nego ranije na turniru, no najvažnije je ostati mentalno fokusiran i biti spreman za završni susret od prvog poena. Finale je velik motiv za mene, u njemu će me nositi želja za pobjedom. Dobro se osjećam na terenu, zadovoljan sam igrom i nadam se da mogu odigrati sjajan meč i biti pun energije na terenu – najavljuje Marin.   

Organizacije