Marin: Najviše me boli što nisam mogao dati maksimum

Marin: Najviše me boli što nisam mogao dati maksimum

– Najviše me boli činjenica da u finalu Wimbledona nisam mogao dati svoj maksimum. Znam koliko sam truda i rada uložio da dođem do ovakvog trenutka. Bio je to jedan od najvažnijih dana u mojoj karijeri, no nisam mogao pružiti svoju najbolju igru. Osjećaji su kulminirali tijekom meča, nisam ih mogao zadržati. Pokušao sam u tim trenucima dati sve od sebe i boriti se do kraja – rekao je Marin Čilić nakon poraza u finalu Wimbledona od Rogera Federera. Marin je ujedno pojasnio i uzrok svojih problema sa žuljevima u završnom meču.   

– Stopalo sam počeo osjećeti pred kraj polufinalnog meča sa Querreyjem, no tada nisam tražio liječničku stanku. Stvorila mi se tijekom susreta tekućina ispod palca lijevog stopala. Nakon meča nije bilo toliko strašno, no sljedeće jutro bol je bila neizdrživa.Probao sam to sanirati prije finala, fizioterapeuti su mi dosta pomogli, Nadao sam se da me taj problem neće toliko smetati u igri, no prilikom svakog jačeg dodira stopala s podlogom osjećao sam bol. Zbog toga nisam bio dovoljno brz, nisam se dovoljno dobro mogao namještati na loptu, kasnio sam u svakoj reakciji. A u meču protiv Rogera morate biti na 100 posto svojih mogućnosti. Ja to nisam bio – svjestan je Marin koji je podvukao crtu pod posljednjih nekoliko tjedana koji su za njega bili izrazito uspješni.

– Najviše sam zadovoljan strašnom mentalnom razinom moje koncentracije u igri, a i puno sam konstantniji u visokoj razini igre što mi daje samopouzdanje i snagu za nastavak sezone. Što se tiče travnate podloge, bio sam u u najboljoj formi ikad, no svjestan sam da mogu još napredovati. Cilj mi je pokušati ući među prvih pet na ATP listi na kraju sezone. Do kraja godine čeka me još dosta bodova koje moram obraniti, no unatoč tome razina mog samopouzdanja je jako visoka. Mislim da na američkoj turneji mogu napraviti odlične rezultate, ako tako bude mogu se u mjesecima koji dolaze nadati ispunjenju cilja, a možda napraviti i koji korak više – zaključuje Marin.  

Organizacije