Marin: Očekujem javnu ispriku ITF-a

– Proteklih nekoliko mjeseci bili su mi najteži u karijeri. Moj život nije bio u mojim rukama. Bilo je iznimno neugodno prolaziti kroz proces i saslušanja na kojima tužitelji pokušavaju na sve načine dokazati nemoguće. Dogodila se pogreška, ispada da su me optužili s pogrešnom supstancom, a iako sam bio iskren i pošten, te cijelo vrijeme surađivao s ITF-om, oni su me optužili da sam supstancu uzimao s namjerom, te tražili čak i veću kaznu. Srećom, imao sam vrhunske odvjetnike koji su pred CAS-om dobili slučaj – kazao je na press konferenciji u Zagrebu Marin Čilić u prvom obraćanju hrvatskoj javnosti nakon četveromjesečne suspenzije zbog navodnog uzimanja zabranjenih supstanci.

– Nisam bio pozitivan na sporni niketamid, već na njegov marker, koji nije zabranjena supstanca, ali ostaje u tijelu puno duže. ITF mi je učinio ogromnu štetu u životu i karijeri. Za ovu ogromnu pogrešku očekujem javnu ispriku ITF-a. To je najmanje što mogu napraviti – rekao je Marin koji je ujedno i predstavio svoj novi tim predvođen menadžerom, Belgijcem Vincentom Stavauxom i najvećim hrvatskim tenisačem Goranom Ivaniševićem koji je Marinov novi trener.

– Cijeli ovaj slučaj i sve kroz što sam prošao daju mi ogromnu motivaciju za sljedeću sezonu. Sretan sam što sam imao priliku igrati u Parizu, tu su se već mogle vidjeti promjene u mojoj igri, posebice na servisu, što moram zahvaliti suradnji s Goranom.

– Marin brzo prihvaća moje ideje i nove stvari. Siguran sam da će vrlo brzo doći tamo gdje po kvaliteti i igračkim vrlinama i treba biti – među deset najboljih tenisača svijeta, pa i puno više – dodao je Goran. alt 

Organizacije