Marin obranio zagrebački naslov!

Marin Čilić je pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa već četvrti put, a do obrane altnaslova je stigao bez ijednog izgubljenog seta! U finalu je sa 6:3, 6:4 svladao prvog nositelja i 12. igrača svijeta Tommyja Haasa, a time je ujedno postao treći hrvatski tenisač s barem deset osvojenih naslova u karijeri: ispred je njegov trener Goran Ivanišević (22), a sada se izjednačio s Ivanom Ljubičićem.
 – Lijepo je biti u finalu nakon teške godine koja je iza mene. Igrao sam dobar tenis tijekom ovog tjedna- rekao je Čilić.
– Čestitam Marinu, odigrao je vrlo dobar meč. Servirao je dobro kada je to bilo potrebno. Ja nisam osjećao da igram najbolji tenis, a Marin je bolje igrao na važne poene. Očito, kod kuće igra odlično, a i ukupno je odličan igrač – rekao je Haas.
Čilić je, dakako, bio prezadovoljan pobjedom:
 – Odigrao sam najbolji meč ovog tjedna. Dosta je bila važno što me Goran taktički dobro pripremio. Kad sam uhvatio ritam dosta sam dobro servirao, ali retern mi je bio vrhunski – rekao je Čilić i dodao;

– Branio sam 250 ATP bodova, da ih nisam obranio pao bih iza 50. mjesta na ATP listi. Tko zna što bi bilo s izravnim ulascima na glavne turnire u Monte Carlu, Madridu i Rimu. Sada, vjerujem da bih godinu mogao završiti među deset ili petnaest najboljih – zaključio je pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa.

Organizacije