Marin: Ovo je moja najbolja sezona na zemlji

Marin: Ovo je moja najbolja sezona na zemlji

Marin Čilić projurio je prvim kolom Roland Garrosa protiv Latvijca Ernestsa Gulbisa, bivšeg igrača iz svjetskog TOP-a 10, a danas tek 225. tenisača svijeta – 6:3, 6:3, 6:3.

– Imao sam kontrolu rezultata cijelo vrijeme, no bio vrlo oprezan jer je Gulbis takav igrač koji se u svakom trenutku može vratiti u meč i zakomplicirati stvari. Znam da u zadnje vrijeme nije igrao puno, no on može i bez mečeva odigrati kvalitetno – komentirao je Marin koji uživa u, kako sam kaže, “svojoj najboljoj sezoni na zemlji”. 

– Jako sam zadovoljan sezonom na zemlji, imao sam pravu igru u sebi, trebao se dogoditi samo jedan klik da se to pretvori u odlične rezultate. Nadam se da ću u istom ritmu nastaviti i na travnatoj podlozi i u drugom dijelu sezone – kaže Čilić koji u drugom kolu igra protiv 32-godišnjeg Rusa Konstantina Kravčuka, 129. tenisač svijeta, koji je do svoj prve pobjede u karijeri na Grand Slam turnirima stigao u ponedjeljak protiv Argentinca Federica Delbonisa.

– Mislim da smo igrali jednom i to na Futuresu u Zagrebu prije 12 godina. Malo me iznenadilo što je pobijedio Delbonisa, to je znak da u tom meču moram biti oprezan. Mislim da imam dobar ždrijeb ove godine, no idemo korak po korak – zaključuje Marin.  

Organizacije