Marin: Priželjkivao sam igrati prvi meč

Marin: Priželjkivao sam igrati prvi meč

Marin Čilić i Federico Delbonis otvorit će u petak u 14 sati dvoboj finala Davisova kupa između Hrvatske i Argentine. Nakon njih na teren će Ivo Karlović i prvi argentinski reket Juan Martin Del Potro. Za subotnji susret parova (početak u 15 sati) nominirani su Ivan Dodig i Franko Škugor (u postavi uoči ždrijeba zamijenio Bornu Ćorića) te Leonardo Mayer i Guido Pella. U nedjelju (početak mečeva u 14 sati) prvo igraju Čilić i Del Potro, a zatim Karlović i Delbonis. 

– Priželjkivao sam otvoriti susret iz dva razloga – da probam dovesti našu reprezentaciju do vodstvo od 1:0 jer bi samim tim Ivi bilo lakše igrati u drugom meču protiv Del Potra, a isto tako je važno da mogo dobiti par sati više odmora uoči mogućeg nastupa u subotnjem susretu parova. Delbonis je neugodan igrač, ljevoruk, dosta dobar na dvoranskoj podlozi, no vjerujem da sam kvalitetniji i da mogu do pobjede – rekao je nakon ždrijeba Marin koji u međusobnim susretima protiv Delbonisa vodi s 2:0.   

– Del Potro je imao odličnu sezonu, igra vrhunski tenis, no i ja posljednjih mjeseci igram jako dobro i vjerujem da mu se mogu suprostaviti i tražiti pobjedu u tom meču – najavljuje Karlović.

Izbornik Željko Krajan obrazložio je nominaciju Franka Škugora umjesto nakon operacije nedovoljno oporavljenog Borne Ćorića.

– Nažalost, uza sav Bornin trud na treninzima, procijenio sam da jednostavno nije spreman za napore koji ga očekuju ovog vikenda. Nije dobio zeleno svjetlo i morao sam ga zamijeniti Škugorom. Jako mi je žao zbog toga, znam koliko je dao ove i proteklih sezona za reprezentaciju. Uostalom, da nije bilo njega, ne bismo igrali finale. No, Borna će sjediti s nama i, poznavajući njega, siguran sam da će dodatno dizati atmosferu – rekao je izbornik Željko Krajan.

Organizacije