Marin: Protiv Kyrgiosa moram biti oprezan

Marin Čilić očekivano je bez većih poteškoća izborio 2. kolo ovogodišnjeg Roland Garrosa. Nijemac Philipp Petzschner zaprijetio je samo u jednom trenutku i to u trećem setu kad je poveo sa 2:0 nakon svog jedinog breaka u meču. Ipak, u nastavku su stvari brzo došle na svoje mjesto za konačnih 6:1, 6:2, 6:3.

– Imao sam sve pod kontrolom od početka do kraja. Odmah sam osjetio da ga imam, vidio sam da ne servira maksimalno kao inače i mirno priveo meč kraju. Nisam odigrao dovoljno susreta na zemlji ove  – rekao je Marin kojem je ovo prvi turnir bez dugogodišnjeg trenera Boba Bretta. 

– Zasad mi ide dobro, imam stopostotan učinak ha, ha – našalio se Marin i pojasnio situaciju:

– To nije odluka koju sam donio preko noći, ipak smo bili zajedno gotovo sedam godina. Bob i ja sam razgovarali i odlučili da je tako najbolje. Zasad neću angažirati nikog za trenera, bit ću sam vjerojatno do kraja sezone na travi. Ipak je ovih par tjedana vrlo osjetljivo razdoblje za veće promjene – kaže Marin. 

U drugom kolu igra protiv 18-godišnjeg Australca Nicka Kyrgiosa (264. na ATP listi, dobio pozivnicu za nastup) koji je na startu iznenadio Radeka Štepaneka.

– Trenirao sam sa dečkom po dolasku u Pariz, vidio koliko je dobar. Moram biti oprezan u meču s njim i ništa ne prepustiti slučaju – najavljuje Marin. alt

Organizacije