Marin: Spreman sam igrati sva tri dana

Marin: Spreman sam igrati sva tri dana

Marin Čilić dohvatio je prvi bod za Hrvatsku u velikom finalu s Argentinom nakon pet setova protiv Federica Delbonisa koji se pokazao velikim suparnikom.

– Početak meča bio je za mene odličan, odmah sam uhvatio ‘break’ i dobio sam prvi set bez poteškoća. U drugom setu sam se malo mučio na reternu, njegov specifični izbačaj na servisu mi je malo stvarao probleme, osobito kod drugog servisa – rekao je Marin i nastavio:

– Na početku trećeg mi je malo pao postotak prvog servisa, on se počeo igrati sve bolje. Da sam iskoristio jednu od dvije break-lopte kod 3:3, moglo je sve završiti u tri seta – rekao je Marin koji je treći i četvrti set bio nadigran. 

– Delbonis je nakon drugog seta uzeo jjako dugu pauzu, bio je preko 10-ak minuta u svlačionici što nije bilo nimalo korektno. Malo sam na početku trećeg seta izgubio ritam na servisu, više sam se tražio, počeo sam forsirati, a kako je on napravio taj jedan ‘break’ i nije mi išao postotak, pokušavao sam više na silu. Nažalost, to je rezultiralo time da sam izgubio i treći i četvrti set, ali u petom sam se uspio stabilizirati i dolazio sam do puno veće prednosti čak i sa sporijim servisima – objašnjava naš prvi reket koji tvrdi da nakon ovih pet setova nije umoran. 

– Fizički sam u redu, spreman sam igrati sva tri dana, sjest ćemo sutra s izbornikom i vidjeti. Ne znamo što će oni napraviti. Iz moje perspektive, mislim da će u subotu igrati Leonardo Mayer, a uz njega, vjerujem da će biti Pella ili Del Potro, ovisno o tome kako će se Del Potro osjećati – zaključio je Čilić.

Evo kratkog komentara meča od strane Federica Delbonisa.

– Bio je to tijesan meč, i on i ja ig-ali smo na visokoj razini. Obojica smo željeli dobiti, a Marin je pronašao što mu je trebalo u petom setu – kazao je Argentinac i dodao:

– U prva dva seta igrao je fenomenalno. Tada nisam imao puno šansi, a kada sam ih počeo dobivati, postalo je gušće, to je bio ključ povratka u trećem i četvrtom setu – zaključuje Argentinac.

Organizacije