Marin: Timski nas je duh doveo do finala, nadam se da će i do konačne pobjede

Marin: Timski nas je duh doveo do finala, nadam se da će i do konačne pobjede

Hrvatski su tenisači na  korak od reprize Bratislave 2005., nakon subotnjeg slavlja u paru Marina Čilića i Ivana Dodiga protiv argentinske kombinacije Juan Martin Del Potro/Leonardo Mayer (7:6(2), 7:6(4), 6:3) do drugog naslova Davisova kupa dijeli ih tek jedna pobjeda. Statistika je na našoj strani – hrvatska reprezentacija u ovom natjecanju nikad nije propustila prednost od 2:1. Odluka već može pasti u 14 sati kada igraju Čilić i Del Potro. 

– Obojica smo u sličnoj situaciji, proveli smo otprilike isto vrijeme na terenu. Meni je možda malo lakše zbog mentalne činjenice da sam u subotu pobijedio. Uostalom, i prije ovog vikenda najavljivao sam da sam spreman igrati sva tri dana. I Juan Martin i ja imamo svoje kvalitete, bit će zanimljivo. Istina je da sam posljednje susrete gubio od njega, no bilo je to jednom u Argentini u Davisovu kupu na zemlji, a 2012. sam izgubio i nekoliko susreta kad sam se vraćao nakon ozljede. Bit će ovo potpuno novi meč – najavljuje Marin koji se osvrnuo na fantastičnu atmosferu u dvorani tijekom meča parova. 

– Fenomenalno od početka do kraja, u takvom će ozračju biti lakše sutra doći do pobjedničkog poena – smatra Marin. Svega petorica igrača su u povijesti Davisova kupa dobili sva tri meča u finalu. Može li on biti šesti?

– Ne razmišljam o tome. Timski nas je duh doveo do finala, nadam se da će nas voditi i do konačne pobjede – zaključuje Marin. 

– Bit će to jako težak meč. Poznajem Marina jako dobro. Ove godine igra odlično, među prvih 10 je na svijetu, a igra i kod kuće. Trudit ću se dati sve od sebe, kao što to uvijek radim pa što bude – najavljuje Del Potro meč protiv Marina.  

Iza Ivana Dodiga je još jedan veliki meč u paru, gurao je hrvatsku kombinaciju do nove pobjede. 

– Meč je s obje strane bio na visokoj razini. Ne bih sebe tu isticao, i Marin i ja igrali smo jako dobro, možda sam ja tek s taktičke strane malo potkovaniji. U svakom slučaju, odlučile su nijanse – rekao je Dodig. 

– Da mi je netko nakon 0:2 u Portlandu rekoa da ćemo biti u velikoj prilici u finalu osvoji Davisov kup, teško bi mu povjerovao iz one perspektive. Ako želiš osvojiti naslov, moraš napraviti veliku pobjedu u gostima. Ona se nama dogodila u Americi. Bit će teško u oba nedjeljna meča i ne želim prognozirati ništa. Nadam se da ćemo doći do naslova već u prvom meču. Vjerujem u Marinovu kvalitetu – uoči posljednjeg dana reći će izbornik Željko Krajan. 

S druge strane, u kvalitetu svojih izabranika vjeruje i argentinski izbornik Daniel Orsanic. Ni on ni njegovi igrači nisu se odrekli snova o prvom naslovu za gauče.  

– Ova grupa profesionalaca u našoj momčadi ne treba se mučiti u potrazi za motivacijom. U nedjelju imamo velik zadatak i ogroman motiv – uvjerava Orsanic. 

Organizacije