Marin: Uživao sam ponovno biti na terenu

Marin: Uživao sam ponovno biti na terenu

Marin Čilić u utorak je stigao u Osijek i pridružio se ostalim hvatskim reprezentativcima na pripremama za susret 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa protiv Kanade. U srijedu poslijepodne odradio je i prvi trening u dvorani Gradski vrt i sažeo prve dojmove.

– Bio je daleki put i iscrpljujući turnir, pogotovo psihički, finale je bilo dosta teško. Narednih par dana pokušat ću iskoristiti koliko je god moguće za prilagodbu. Zemlja je podloga koja zahtijeva dosta uklizavanja, duže poene, malo jaču fizičku spremu. U Australiji su bili dosta vrući uvjeti, bilo je čak dosta brzo ove godine tako da nije bilo predugih poena – rekao je Marin koji je kratko komentirao i prvi trening.

– Trening je protekao jako dobro, uživao sam ponovno biti na terenu, nadam se da ću biti spreman za susret protiv Kanade. Vidjet ćemo danas i sutra kako ću se osjećati pa ćemo onda odlučiti što za vikend. Promijenio sam 10 vremenskih zona iz Australije, malo sam još pod ‘jet lagom’, ali pokušat ću se pripremiti, dobro naspavati, odmoriti tijelo koliko je god moguće. Mečevi u Davisovu kupu su dosta zahtjevni, pogotovo zato što se igraju u pet setova – kaže Marin. Što se tiče gostujućeg sastava, reći će:

– Kanađani možda ne izgledaju tako opasni, ali su stvarno dobra ekipa. Pospišil, s kojim sam se susreo u Australiji, imao sam dosta solidan meč protiv njega u četiri seta, Šapovalov je mlad i veoma perspektivan igrač, skoro je dobio Tsongu po drugi put na Grand Slamovima. Od njih možemo očekivati veliki motiv, mlada su ekipa, moramo pokazati najbolji tenis da bismo došli do pobjede – upozorava prvi hrvatski reket koji je još jednom pohvalio organizatore.
– Teren je stvarno dobar, momci su napravili odličan posao. Znamo koliko je teško u dvoranskim uvjetima napraviti dobar zemljani teren. Uvjeti su dosta dobri, vjerujem da će nam odgovarati, takvi su kakve smo i priželjkivali – zaključuje Marin.

Organizacije