Marin u četvrtfinalu US Opena!

Nizu Marina Čilića na US Openu nema kraja! Najbolji hrvatski tenisač stigao je u nedjelju do 11. uzastopne pobjede u New Yorku, niti Jeremy Chardy nije zaustavio Marina na putu prema obrani naslova. Francuz je uspio poravnati na 1:1 u setovima, držao se do tie-breaka trećeg seta, no zatim je na terenu postojao samo Marin. Uvjerljiv u 13. igri, a kasnije i u četvrtom setu za konačnih 6:3, 2:6, 7:6(1), 6:1 i prolaz u četvrtfinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone.    

– Moram priznati sam presretan kako sam odigrao završnicu meča. Krajem trećeg seta počeo sam osjećati loptu daleko bolje, pronašao sam ‘magiju’ na servisu i sve je funkcioniralo savršeno – rekao je nakon susreta Marin koji je početkom drugog seta u jednoj izmjeni izvrnuo zglob desne noge, što je dobrim dijelom i razlog uvjerljivog gubitka te dionice. 

– Bio sam dosta oprezan u kasnijim gemovima, nisam htio previše riskirati. No, kasnije nije bilo problema, a niti nakon meča – rekao je Marin koji je tako stigao na tri koraka od obrane naslova. Prva sljedeća prepreka u bitki za polufinale bit će mu Francuz Jo-Wilfried Tsonga. alt

Organizacije