Marin: Ulog je ogroman, odlučivat će nijanse

Marin: Ulog je ogroman, odlučivat će nijanse

Hrvatska reprezentacija spremna i u najjačem mogućem sastavu dočekuje Argentince u velikom finalu Davisova kupa. Ono što je Del Potro za Argentince, to je Marin Čilić za hrvatsku reprezentaciju. Prva zvijezda i igrač od kojeg se najviše očekuje. On i Del Potro jedini su tenisači koji su ove godine uspjeli pobijediti Novaka Đokovića i Andyja Murraya, stoga je jasno da svi s nestrpljenjem očekuju njihov međusobni sraz.

– Drago mi je da se Juan Martin u velikom stilu vratio teniskom vrhu, još do srpnja nije bio siguran kako će mu se razvijati karijera. A onda su uslijedili odlični rezultati. Sve se dobro razvilo za njega, bit će ga zanimljivo pratiti sljedeće sezone. Činjenica da smo nas dvojica jedini dobili Đokovića i Murraya dovoljno govori o našoj sezoni. Što se tiče skora od 8-2 za njega u međusobnim susretima, treba reći da se dosta mečeva dogodilo 2012. godine kad sam se vraćao nakon ozljede koljena, pa na taj omjer ne gledam posebno negativno. Igrali smo dosta tijesnih mečeva na velikim turnirima – kaže Marin uz kojeg bi pojedinačne dvoboje za našu reprezentaciju trebao igrati Ivo Karlović

– Osjećam se odlično, drago mi je da sam u ekipi za ovako velik meč. Dosad protiv Argentinaca u Davisovu kupu nisam imao uspjeha, no sad prvi put igramo kod kuće i nadam se drugačijem scenariju – kazao je Ivo koji će, osvoji li Hrvatska naslov, postati treći najstariji igrač kojem je to pošlo za rukom.

– S jedne sam strane ponosan što ovoliko dugo trajem u svjetskom tenisu, no s druge bih strane ipak htio da sam malo mlađi – sa smiješkom će Ivo. 

Ivan Dodig u pozitivnom je nizu od četiri pobjede u paru (tri ove godine). Dvije je ostvario sa Frankom Škugorom, a posljednje dvije sa Čilićem. – Ove godine igramo stvarno dobro. Parovi su se dosad pokazali ključnim u niz navrata. Posebno u Portlandu gdje smo pobjedom nad braćom Bryan pokrenuli veliki preokret u meču. Nadam se da ćemo i u subotu biti na visini zadatka. Uvijek je lijepo u treći dan meča ući s prednošću od 2:1 – zaključuje Ivan.   

Borna Ćorić je u sastavu i tvrdi da je spreman za nastup, ukaže li se potreba za njim.

– Proces oporavka završio je odlično, podloga mi  jako odgovara i osjećam da igram dobro – rekao je Borna.

Izbornik Željko Krajan prvi put ima slatke brige, na okupu ima hrvatski ‘dream team’.

– Izgleda da smo morali doći do finala da bi napokon nastupili u najjačem sastavu. Drago mi je da je Ivo odazvao za nastup u finalu, prepoznao je značaj svog nastupa u ovako velikom meču. Imam još neke svoje dvojbe tko će uz Marina igrati pojedinačni dvoboj u petak, još ću malo odgoditi tu odluku – kaže Krajan. 

Iako su se Čilić i Dodig imali vrlo napornu sezonu, a u Zagreb su stigli iz Londona gdje su nastupili na ATP Finalsu, tvrde da nema mjesta umoru. 

– Ulog je prevelik da bi bilo umora. Nema većeg motiva za igrača nego osvojiti ovakav naslov i to na domaćem terenu, pred svojim navijačima. Imamo veliku prigodu da to i ostvarimo. Argentina je velika ekipa, no možda nema tako veliku širinu igrača kao neke najveće teniske nacije. U svakom slučaju, čeka nas iznimno težak vikend. Odlućivat će nijanse…

Organizacije