Marin: Zagreb Indoors mi je odskočna daska za sezonu

 

Od 31. siječnja do 8. veljače 2015. u Dom sportova je domaćin jubilarnog, 10. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. Već je tradicija da se u borbu za pobjednički trofej uključuju svi najbolji hrvatski tenisači te da im se priključuju sadašnje, ali i buduće svjetske teniske zvijezde. Ni za deseti rođendan PBZ Zagreb Indoorsa ta tradicija nije iznevjerena. Štoviše, u Domu sportova će se okupiti svi aktivni bivši pobjednici, naš Marin Čuilić i Ivan Dodig, Cipranin Marcos Baghdatis, Ukrajinac Sergij Stahovskij i Rus Mihail Južnij. Marin Čilić, pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta, u Domu sportova je slavio već rekordna četiri puta – najbolji hrvatski tenisač će pod vodstvom Gorana Ivaniševića pokušati produžiti pobjednički niz započet 2013. i po prvi put u karijeri jedan turnir osvojiti triput zaredom, baš kao što je to njegovom treneru uspjelo na Croatian Indoorsu u Zagrebu i Splitu, od 1996. do 1998.

– Ovo je jedan od najznačajnijih hrvatskih turnira, posebno za mlade igrače. Meni je uvijek bio odskočna daska i čvrst oslonac za sezonu. Nakon osvajanja prošlogodišnje titule nastavio sam najduži pobjednički niz u karijeri i na drugim turnirima. Drago mi je što će se ponovno okupiti svi naši najbolji tenisači, a vjerujem da će biti i par pozivnica za mlade nade – izjavio je Marin Čilić.

Uz Marina, hrvatski aduti u Domu sportova ponovno će biti  naš najdugovječniji aktivni tenisač na ATP Touru Ivo Karlović, zagrebački pobjednik iz 2011. Ivan Dodig te 18-godišnji Borna Ćorić, ovogodišnji dobitnik ATP nagrade “Zvijezda sutrašnjice”.

– Kad smo razmišljali što napraviti za deseto izdanje turnira jedna nam je ideja bila ponovno okupiti sve najbolje hrvatske tenisače, a druga okupiti sve bivše pobjednike. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli napraviti i jedno i drugo. Imamo sve najbolje naše tenisače predvođene Marinom Čilićem, kojem možemo posebno zahvaliti što je uspio uklopiti PBZ Zagreb Indoors u svoj zgusnut raspored. Tu su i svi aktivni bivši pobjednici, a dolazi nam i ambasador našeg turnira Ivan Ljubičić koji neće zaigrati, ali će biti s nama – rekao je na konferenciji za novinare u hotelu Westin direktor turnira Branimir Horvat koji je sa svojom ekipom uspio još jednom organizirati događaj od svjetskog značaja s kojeg će televizijska slika i glas o Zagrebu i Hrvatskoj otići u 160 zemalja na pet kontinenata.

Grad Zagreb koji je od prvog izdanja financijski pomagao u organizaciji po prvi puta u svom altproračunu nema predviđena novčana sredstva namijenjena turniru, što je sa žaljenjem konstatirao i Milan Čolić iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

– U sadašnjim okolnostima nismo bili u mogućnosti financijski popratiti turnir, što nam nije nimalo drago. Unatoč tome, organizator je ustrajao na održavanju turnira što svjedoči o njegovoj kvaliteti. Nadam se da će uspjeti premostiti teškoće do iduće godine i da ćemo ga tada moći pratiti kao i prethodnih godina.

Uz odziv i pomoć hrvatskih ljubitelja tenisa taj će zadatak biti nešto lakši. Popis igrača koji će nastupiti na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa jamstvo je za vrhunski teniski užitak, a i popularne cijene ulaznica od 20 do 50 kuna dodatni su razlog da tribine Doma sportova budu ispunjene.

Organizacije