Marin završio nastup u Londonu, Wawrinka bolji u tri seta

Marin Čilić završio je premijerni nastup na ATP World Tour Finalsu u Londonu sa sva tri poraza u skupini, no malo je nedostajalo da se od skupa najbolje osmorice oprosti pobjednički. Naime, imao je prvi hrvatski reket protiv Stana Wawrinke dvije lopte za vodstvo od 3:0 u trećem setu (40:15), no Švicarac je ipak znao pronaći put do uspjeha za konačnih 6:3, 4:6, 6:3. 

– Meč je bio dosta dobar, ključni trenutak bio je kod tih 2:0 i 40:15 u trećem setu, tu sam propustio šansu za uspjeh. Krajem drugog i početkom trećeg seta osjetio sam da je Wawrinka spustio razinu igre, no nažalost ipak nisam uspio doći do pobjede. No, nakon svega gledam pozitivnije na ovaj turnir, u posljednjem meču to nije izgledalo loše – smatra Marin. I dodao:

– Ovo je za mene bilo veliko iskustvo. Bilo je puno igrača koji su na svom prvom Mastersu ostvarili loš rezultat, bit će to ogroman motiv da se u Londonu pojavim sljedeće godine i odigram dobar turnir – rekao je naš tenisač na završetku najbolje sezone karijere. 

– Sad slijedi zasluženi odmor, minimalno desetak dana, a nakon toga ću odigrati par ekshibicija. Sve u svemu – u revijalnom tonu – na kraju će Marin.     

alt

Organizacije