Marinov oproštaj od Londona, u trećem kolu izgubio od Đokovića

Marinov oproštaj od Londona, u trećem kolu izgubio od Đokovića

Marin Čilić završio je ovogodišnji nastup na ATP Finalu u Londonu, u posljednjem dvoboju skupine Guga Kuerten najboljeg hrvatskog tenisača pobijedio je svjetski ‘broj jedan’ Novak Đoković i to u dva seta – 7:6(7), 6:2.

Iako u dvoboju nije bilo rezultatskog imperativa (Đoković osigurao prvu poziciju u skupini, a Zverev drugu nakon pobjede nad Isnerom – 7:6(5), 6:3), viđen je vrlo dobar meč, posebice u prvom setu gdje je Marin bio ravnopravan suparnik prvom favoritu turnira i gdje je u tie-breaku imao i set-loptu kod vodstva od 6:5.
Nakon izgubljene prve dionice, Marin se u nastavku držao do 2:2, da bi zatim ipak popustio i omogućio Đokoviću (ukupno ispustio samo pet poena na svoj servis) pobjedu u mirnoj završnici. Ukupno 17. u njihovom 19. međusobnom ogledu. Za prvog hrvatskog reketa nema odmora, već u ponedjeljak u Lilleu počinju pripreme za nastup nu finalnom susretu Davisova kupa protiv Francuske koji je na rasporedu sljedećeg vikenda.
Konačni poredak skupine Guga Kuerten: 1. Đoković 3-0 (6:0), 2. Zverev 2-1 (4:2), 3. Čilić 1-2 (2:5), 4. Isner 0-3 (1:6).
 

Organizacije